TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu II. Liderlik Akademisinde

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyelerinin de katılım sağladığı, Mersin’de düzenlenen II. Liderlik Akademisi’nde TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Coğrafi İşaretler İle Tarım Kırsal Kalkınma İlişkisi konulu panelde bir konuşma yaptı.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle düzenlenen Liderlik akademisine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Coğrafi işaretler ile Tarım Kırsal Kalkınma konularında bilgiler verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında, “Türkiye çapında bir ilki başlattı, şimdi ikincisini yapıyor. Girişimcilikten, ticarete ve kalkınmadan, kişisel gelişime birçok konuda, uzman isimleri ve akademisyenleri bir araya getirdi. Ayrıca, tüm Mersin’i de bu konuda seferber etmeyi başardı. Herkes bu organizasyon için elini taşın altına koydu. Bu salonda kamu ve özel sektörün, bir araya gelmiş olması, ele vermeleri, takdire şayandır. Mersin’deki Odalarımıza, Mersin Üniversitesi ile TOBB ETÜ’ye ve ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Sayın Valimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yöresel ürünlere dikkat çeken TOBB Başkanı, yöresel ürünlere ne kadar sahip çıkılırsa o kadar fazla kazanacaklarını söyledi.

Zenginleşmenin yolunun coğrafi işaretli ürünlerde olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaretin 1 liraya satılan ürünün 2 liraya satılması olduğunu belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Mersin’de konuşmacı olarak katıldığı Coğrafi işaretler ile Tarımsal Kalkınma Paneline, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, İTSO Akreditasyon sorumlusu Güldane Erkol Katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu II. Liderlik Akademisinde

Önceki İçerikHatay’da Bir Asker Şehit Oldu
Sonraki İçerikBüyükşehir 3. Bölge Personellerine İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.