İskenderun’da Uyuşturucu Operasyonu

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce; Halkımızın asayiş, güven, huzur ve sükûnu başta olmak üzere, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın, kötü ve zararlı alışkanlıklardan (alkol düşkünlüğü, uyuşturucu madde bağımlılığı, suç işleme, kumar v.b. kötü ve zararlı alışkanlıklardan) korunması amacıyla suç ve suçlulara yönelik mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar titizlik ve özveri içerisinde sürdürülmektedir.

Bu doğrultuda;

17/09/2019 ile 30/09/2019 tarihleri arasında,

► Narkotik Suçlar kapsamında İlçemizde 24 olay meydana gelmiş olup, Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Grup Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, 38 şahıs yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmıştır.

Söz konusu olaylar kapsamında, 1 bin 673 gr. Esrar maddesi, 374 adet Captagon hap, 12 gr. Eroin maddesi, 7 gr. Metamfetamin uyuşturucu maddesi, 4 adet Ecstasy hap ve 1 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.

► Trafik Denetleme ve Kontrol uygulamaları kapsamında 5 bin 425 araç kontrol işlemine tabi tutularak, 1 bin 603 araca toplam: 461 bin 531 TL trafik para cezası tatbik edilmiş olup, 35 araç trafikten men edilmiştir.

► Asayiş Suçları kapsamında 9 ayrı suçtan aranan 1 şahıs, 3 ayrı suçtan aranan 1 şahıs, 9 ayrı suçtan aranan 1 şahıs olmak üzere toplam 38 şahıs yakalanmış olup,3 adet tabanca,1 adet pompalı tüfek ve 6 adet fişek ele geçirilmiştir.

► Devriye Ekipler tarafından yapılan kontrol uygulamalarında ise 1 bin 329 şahıs sorgulama işlemine tabi tutulmuş olup, 7 aranan şahıs yakalanarak, 2 adet tabanca, 14 adet fişek ele geçirilmiştir.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.