TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı EKİNCİ’den DOĞAKA’ya ziyaret

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyon (DASİFED) Başkanı Sayın Faruk EKİNCİ, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansını ziyaret etti.
Ziyarette DOĞAKA Birim Başkanları ile “KÜMELENME” üzerine fikir alış verişi gerçekleştirildi. DOĞAKA tarafından KÜMELENME üzerine yapılan araştırma ve çalışmalar hakkında bilgi verildi. Antakya Mobilyacılık Ortak Tasarım Atölyesi, Kahramanmaraş Kuyumcukent (Altınşehir), Altın Ayarevi, Gemoloji Laboratuvarı ve Tasarım ve Modelleme Merkezi, yine Kahramanmaraş ilinde metal mutfak eşyası ve Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin geneli üzerinde yürütülen seracılık çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.
Bölgemizde (TR63 – HATAY, KAHRAMANMARAŞ, OSMANİYE) kümelenme çalışmaları üzerine Üniversite, Sanayi ve Kamu temsilcilerinin ortak katılım sağlayacağı bir çalıştay fikri üzerinde duruldu. Yıllara sari ve yoğun emek isteyen kümelenme çalışması için bölgede uygun bir sektör seçilerek gelecek dönemlere yaygın yatırım fikirleri masaya yatırıldı. Sayın Faruk EKİNCİ “Şirketlerinin %99’u kobi olan yapısıyla sektörel KÜMELENME bir TÜRKİYE KALKINMA PROJESİDİR ve başarılması gereken en öncelikli Proje olma durumundadır. Uzun soluklu özverili bir çalışma gerektiren SEKTÖREL KÜMELENME PROJESİ başarıldığında 10 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’yi Gelişmiş Ülkelerle rekabet edecek düzeye yükselecektir. DASİFED olarak bölgemizde Kümelenme çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Bu konuda DOĞAKA ile iş birliğimizin projenin başarılmasında önemi büyüktür. Bu vesile ile DOĞAKA Ajansımız ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın konuya ilişkin çalışmalarının, özel sektörün bu konudaki ihtiyaçlarının ve kümelenme sonrasında hem sektörün hem ülkemizin elde edeceği kazanımların, üniversitelerimizden , yerel yönetimlerimizden, T&SO’ları ve STK’larımızdan konuya ilişkin beklentilerin dile getirileceği bir çalıştay tertip edilme temennisi başlangıç için çok önemli adımdır”
Sayın Faruk EKİNCİ ve DOĞAKA’nın değerli yöneticileri; İdari ve Mali İşler Birim Başkanı Sn. Halil SUNAÇ, Program Yönetimi Birim Başkanı Sn. Oğuz ALİBEKİROĞLU ve Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sn. Cenk ÖZBAYKAL’a bu toplantı ve paylaşılan görüşler için teşekkürlerini iletmişlerdir.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı EKİNCİ’den DOĞAKA’ya ziyaret

Önceki İçerikDASİFED Bölge Kalkınması İçin Proje Geliştiriyor
Sonraki İçerikLimakport İskenderun Limanı Erbil’de Ofis Açıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.