İSTEcopter Uçuşa Hazır

Döner Kanatlı İHA kategorisinde final yarışmalarına katılacak dört motorlu İSTEcopter adı verilen hava aracının gövde tasarımı, PLA malzemeden 3D yazıcı ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nde üretildi.

İSTEcopter’in birinci görevi, manuel uçuş ile en uygun hız ve uçuş süresi değerlerini elde etmek ve manevra kabiliyetini geliştirmek. İkinci görevi ise önceden verilen koordinatlara otonom olarak gitmek ve buna ek olarak bu konumlarda otonom olarak yük alıp bırakabilmeyi yüksek hassasiyetle gerçekleştirilebilmek. Yapılan testlerde oldukça başarılı bir grafik çizerek verilen tüm görevleri başarı ile gerçekleştiren İSTEcopter, final yarışmasında rakiplerinin performansını geçmeye çalışacak.

İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sezer Çoban’ın danışmanlığında aylardır hummalı çalışmalar yapan İSTE Drone Öğrenci Topluluğu, Teknofest 2019 kapsamındaki final yarışmalarına katılmak üzere İstanbul’a hareket etti.

İSTEcopter Uçuşa Hazır

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi Doğa Yürüyüşü Düzenledi
Sonraki İçerikHatay’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 490 281 oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.