Hatay Genelinde Elektronik Denetleme Sistemi Noktaları Belirlendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı gerçekleştirildi.
HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 13 ana gündem ve 9 ek gündem ve toplamda da 22 madde görüşüldü. Bu maddelerden 19’u kabul edilirken, 2 madde alt komisyona havale edildi ve 1 madde de reddedildi.
Toplantıda Hatay Büyükşehir Belediyesine ait olan 130 nolu güzergâhta toplu taşıma faaliyeti gösteren araçların güzergâhları güncellenerek araçların aynı sefer sıklığında faaliyet göstermesine karar verildi.
UKOME toplantısında öne çıkan bir başka madde ise Belen’den geçen 12 kilometrelik D817-04 karayolunda yapılan hız limiti değişikliği oldu. Buna göre söz konusu yolda artan araç trafiği göz önünde bulundurularak trafiğin akıcı hale getirilmesi ve rahatlık sağlaması amacıyla hız sınırının 50 km/s’den 72 km/s’ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Ayrıca toplantıda; Hatay İli Elektronik Denetleme Sistemi(EDS) Komisyonu tarafından belirlenen EDS denetleme noktalarının,
• Antakya-Defne çevreyolu,
• Narlıca Mahallesi mevkii ile Altınözü Enek Mahallesi mevkii,
• Samandağ Çökek Mahallesi ile Tomruksuyu Mahallesi mevkii,
• Arsuz Karaağaç Mahallesi mevkii ile Madenli Mahallesi mevkii,
• Kırıkhan Topboğazı mevkii ile Kırıkhan Merkez mevkii,
• Kırıkhan Merkez mevkii ile Hassa Aktepe mevkii,
• Narlıca Mahallesi mevkii ile Reyhanlı Demirköprü Mahallesi mevkilerine konumlandırılması kararlaştırıldı.

Hatay Genelinde Elektronik Denetleme Sistemi Noktaları Belirlendi Hatay Genelinde Elektronik Denetleme Sistemi Noktaları Belirlendi

Önceki İçerikİskenderun’da Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlandı
Sonraki İçerikArsuz Yolunda Meydana Gelen Trafik Kazasında Araç Hurdaya Döndü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.