Gastroantep’te Hatay Yemeklerine Büyük İlgi

UNESCO Hatay Gastronomi Evi, 12 Eylül’de başlayan ve 15 Eylül’e kadar sürecek olan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’ndeki yerini aldı.
Hatay Gastronomi Evi’nin her biri alanında başarılı aşçılarının hazırladığı yöresel yemekler konukların yoğun ilgisini kazandı. Hem sahip olduğu kültürel çeşitlilik, zenginlik hem de yemek kültürü ile dillere destan bir şehir olan Hatay’ı en güzel şekilde temsil eden Hatay Gastronomi Evi standı, dünyanın her yerinden gelen konuklarını ağırladı.
Oruk’tan kaytaz böreğine, humustan cevizli bibere kadar birçok lezzeti Gaziantep’teki lezzet tutkunları ile buluşturan Gastronomi Evi ekibi, Hatay’a yakışan misafirperverlikle konuklarını karşıladı. Stant, Hataylı olup çeşitli sebeplerle il dışında bulunan hemşehrilerinin de memleket özlemini bir nebze olsun dindirdi.
Gerçekleştirilen festivale katılmak üzere hem ülkenin hem de dünyanın farklı noktalarından Gaziantep’e gelen konuklar, Hatay yemeklerine olan hayranlıklarını dile getirerek, bu eşsiz lezzetleri onlarla buluşturan Gastronomi Evi çalışanlarına teşekkürlerini iletti.
Ziyaretçilere yöresel yemeklerin yanı sıra Hatay kahvesi de ikram edildi.

Gastroantep’te Hatay Yemeklerine Büyük İlgi Gastroantep’te Hatay Yemeklerine Büyük İlgi Gastroantep’te Hatay Yemeklerine Büyük İlgi

Önceki İçerikBİTEBİMUV Bir Kalemle Dünya Değişir
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi Doğa Yürüyüşü Düzenledi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.