PayaSTEM Merkezinden Büyük Başarı

PayaSTEM Merkezi öğrencisi Can, bu sene ikincisi düzenlenen dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde uçan araba tasarım yarışması ileri kategoride ilk on yarışmacı arasına girerek finale kalmaya hak kazandı.

Can, ” Uçan araba tasarım sürecinde birçok yeni bilgi öğrendim. Uçan arabamı tasarlarken doğadan ilham aldım. Uçan arabama UMAY adını verdim. Umay Ana, Türk Mitolojisinde çocukları koruyan tanrıçanın adı. Bende aracımı tasarlarken yolcu güvenliğini ön planda tutarak trafikte oluşabilecek can kayıplarını en aza indirmeyi ve trafik sorununa çözüm bulmayı hedefledim.” dedi.

Lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuru yapabileceği ileri kategoride yarışan Can, ön eleme ve final elemelerini geçerek 161 yarışmacı arasında ilk ona girmeye hak kazanmıştır. Can katıldığı kategorideki tek ortaokul öğrencisidir.
Can’a , estetik tasarımı, çevre dostu teknolojisi ve yaratıcı güvenlik önlemleri ile fark yaratan uçan arabası UMAY ile final yarışlarında başarılar diliyoruz.

PayaSTEM Merkezinden Büyük Başarı PayaSTEM Merkezinden Büyük Başarı

Önceki İçerikUlusal Makina Teorisi Sempozyumu İSTE’de Gerçekleştirildi
Sonraki İçerikHbb Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.