Milletvekili Kaşıkçı’dan Çiftçiye İlaç Olacak Gölet Projesi

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hataylı çiftçinin sorunlarını Meclise taşımaya devam ediyor. Kaşıkçı, Erzin çiftçisinin maddi yükünü alacak olan gölet projesi ile ilgili T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye bir soru önergesi gönderdi. Kaşıkçı önergede:” Erzin’de kesin olarak ihtiyaç duyulmaktadır.”dedi.
ENERJİ FATURALARI ARTIK ÖDENEMEZ DURUMA GELMİŞTİR
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, gönderdiği soru önergesinde şunlara değindi: “Türkiye’de narenciye üretiminin merkezi sayılabilecek bölgelerden biri Hatay’ın Erzin ilçesidir. Bu bölgede tarımda sulamalar, Sulama Birlikleri ve kooperatifler marifetiyle su kuyuları kullanılarak yapılmaktadır. İlçede yer alan üç Sulama Birliğimde en fazla 2200 ortak tarafından yaklaşık 84000 dönüm arazide sulama yapılmaktadır. Su fiyatları saatte 57 TL ile 75 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Enerji giderleri de çiftçinin maliyetlerinin yükselmesinin en önemli nedenidir. Sulama Birlikleri’nin kullanmış oldukları aylık enerji faturaları artık ödenemez duruma gelmiştir.
ÇİFTÇİNİN ÜRETİM MALİYETİNİ DÜŞÜRECEK
Başlamış Köyü sınırları içerisinde yer alan, DSİ tarafından da yer tespiti yapılmış olan bir gölete kesin olarak ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gölet yağmur suları, kar suları ve yer yer kaynak sularının beslemesiyle su birikimine oldukça elverişlidir. Yapılacak olan gölet çiftçinin üretim maliyetini düşürecek, ihtiyaç olduğu her anda su alınabilecektir. Gölet suları dinlenmiş ve güneş görmüş olduklarından tarımsal sulamada daha yararlı olacaktır.
Bu kapsamda ;
1.Erzin ilçesi başlamış köyünde yapımı düşünülen bir Gölet Projesi var mıdır?
2.Varsa planlama ve Projesi ne zaman bitecek ve inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır?”dedi.

Milletvekili Kaşıkçı’dan Çiftçiye İlaç Olacak Gölet Projesi

Önceki İçerikTEK KAMPÜS OKULLARI YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNE HAZIR
Sonraki İçerikArsuz’da, “Yörsel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.