Sigorta Acenteleri Kurultayı Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) ev sahipliğinde ilk kez Sigorta Acenteleri Kurultayı düzenledi.
İTSO meclis üyesi ve meslek komite üyeleri de kurultaya katıldı.
Ankara’da düzenlenen kurultayda sigorta acenteleri ile delegeleri sektörel kurum ve kuruluşların temsilcileri, meslek sivil toplum kuruluşlarının temsilciler Oda ve Borsaların meclis ve meslek komite üyeleri katıldı.
Kurultaya İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 18. Grup Meslek Komite Başkanı Cemalettin Secerli ile İTSO Meclis üyesi ve 18. meslek komite üyesi Yasin Keleş ve SAİK Delegesi Sigortacı Celal Dönmez katıldı.
TOBB yönetim kurulu üyesi Hakan Ülken kurultayda yaptığı konuşmasında, “TOBB Türkiye’nin en büyük iş dünyası temsilcisidir. Burası 1.5 milyon üyesi ile aslında 16 bin 500 tane sigorta acentesinin söylemek istediği bir konuyu, 16 bin 500 üyenin çıkarabileceği desibelle değil, 1.5 milyon üyenin çıkarabileceği desibelle hükümete, devlete, kamuoyuna duyurabilen bir kurum. O nedenli 2007 yılında müsteşarımız Ahmet Genç’in önderliğinde ve sektörün bütün paydaşları ile birlikte sigortacılıkta bir devrim yapıldı. Sigortacılık kanunu önceden hemen hemen yok gibiydi, hiçbir alt yapısı hazırlanmamış hiçbir konuyla ilgili çözüm noktaları kesinleşmemiş, bunun fiziki şartları ve denetim mekanizmalarla oluşturulmamış bir hali varken, Ahmet Genç önderliğinde Türkiye’de çok önemli bir süreç başlamış ve bu güne kadar gelinmiştir” dedi.
Kurultayda söz alan Türkiye Sigorta Birliği Genel sekreteri Mehmet Akif Eroğlu da sektörün ülke ekonomisindeki önemine değinerek, daha çok fark edilmek için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
TOBB Konferans salonunda gerçekleşen ve acentecilik mesleğine ilişkin güncel konuların ele alındığı kurultaya, TOBBO Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB yönetim kurulu üyesi Hakan Ülken, TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, TSB Genel sekreteri Mehmet Akif Eroğlu ve Müsteşar Dr.Ahmet Genç, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 18. Grup Meslek Komite Başkanı Cemalettin Secerli ile İTSO Meclis üyesi ve 18. Meslek Komite üyesi Yasin Keleş ve SAİK Delegesi Sigortacı Celal Dönmez de katıldı.
Acentecilik mesleğine ilişkin güncel konuların değerlendirildiği kurultay sonrasında katılımcılar Anıtkabiri de ziyaret ettiler.

Sigorta Acenteleri Kurultayı Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti Sigorta Acenteleri Kurultayı Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti Sigorta Acenteleri Kurultayı Ankara’da yoğun katılımla gerçekleştiSigorta Acenteleri Kurultayı Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti Sigorta Acenteleri Kurultayı Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti Sigorta Acenteleri Kurultayı Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti

Önceki İçerik“Şekere Deresi” 40 Yıl Sonra Islah Edildi
Sonraki İçerikHaftasonu Arsuz ve İskenderun’da Elektrik Kesintisi Meydana Gelecek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.