Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın Güreş Ağası

1. Belen Yayla Şenlikleri kapsamında yapılan Belen Aba Güreşleri heyecanlı dakikaların yaşanmasına sahne oldu.
Festivalde günün anısına Güreş Ağası ilan edilen Belen Kaymakam Hayrettin Baskın’a yöresel Başpehlivan kıyafeti giydirildi.
Açılış konuşması yapan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 1. Belen Yayla Şenliklerinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ederek, güreşçilere, seyircilere ve aba güreşlerinin tertiplenmesinde özveriyle çalışan federasyon üyelerine teşekkürlerini iletti.
1. Belen Yayla Şenliği kapsamında Belen Belediyesi tarafından tertiplenen organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Güreş ağası olarak Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Devlet bizim babamız, anamız, ağamız, her şeyimiz, Allah onlara güç kuvvet versin, eksikliğini göstermesin diyerek, güreş ağası Hayrettin Baskın’ı tebrik etti.
Teşekkür konuşması yapan Güreş Ağası Hayrettin Baskın, “Sayın Belediye Başkanımız İbrahim Gül’e böylesine güzel bir onuru şahsıma yaşattığı için kendisine şükranlarımı sunuyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
Böylesine güzel bir er meydanında, güreş ağası olmak beni fazlasıyla memnun etti. Giydiğim kıyafetin özelliği ve içinde barındırdığı kültürel motiflerin fazlalığı, tarihi ve kültürel değerlerimizin ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu gösteriyor. Şimdiden er meydanında güreşecek olan koç yiğitlerimize başarılar diliyor, müsabakaların dostluk içinde sonlanmasını temenni ediyorum. ifadelerini kullandı.
Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından gerçekleştirilen şampiyonada, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 80+ üstü kilolardaki kategoride Bölge, Türkiye ve Dünya birincilerinin de aralarında bulunduğu toplam 191 Güreşçinin katıldığı müsabakalarda kendi kategorilerinde ilk üçe giren sporculara çeşitli ödüller verildi.
Aba Güreşlerine, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Hatay AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, MHP ve AK Parti İlçe Başkanları Seyfullah Gürbüz ve Enis Göçmen, çevre ilçelerden Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, güreş federasyon yetkilileri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın Güreş Ağası Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın Güreş Ağası Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın Güreş Ağası

Önceki İçerikKitap Tutkunları Anıt alanında okuyucularıyla imza gününde buluştu
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Meclisi 5 Gündem Maddesiyle Toplandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.