İskenderun’da “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” Hayata Geçti

Haklarında Denetimli Serbestlik Kararı uygulanan ve kararları kamu yararına ücretsiz çalışarak infaz edilen yükümlüler,Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” kapsamında İskenderun Belediyesi’nin iş birliği ile İskenderun Çamlık Piknik Alanı’nı temizlik ve bakımını gerçekleştirdiler.

Proje ile ilgili yapılan çalışmaları İskenderun Kaymakamı Sayın İskender YÖNDEN, İskenderun Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih TOSYALI , İskenderun Cumhuriyet Savcısı Sayın Yakup ÖZDEMİR, İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürü Sayın Mesut AKDÜLGER ve İskenderun’da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri yerinde gözlemledi.

İskenderun Cumhuriyet SavcısıYakup ÖZDEMİR; “temiz ve sağlıklı bir çevre bütün canlıların yaşayabilmesi için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olarak yaşadığımız alanların, doğanın korunması ve temiz tutulması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” başlatılmıştır. Bu proje ile Türkiye genelinde denetimli serbestlik müdürlüklerinde kamu yararına çalışan yükümlülerce piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire yerleri gibi yerlerde temizlik çalışmaları planlanmıştır. Bu kapsamda da İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde infazı devam eden kamu yararına çalışan yükümlüler tarafından İskenderun Belediyesi ile işbirliği içinde bulunduğumuz Çamlık Piknik Alanının ve çevresinin temizlenmesi ve bakımının yapılmaktadır, ayrıca bu proje kapsamında Dörtyol sahilinde de temizlikyapılmıştır” dedi.

Savcı ÖZDEMİR, İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz şekilde kamu yararına çalışarak kararları infaz edilen yükümlülerce kamu yararına yapılan çalışmalar kapsamında, okulların ve bazı kamu kurumlarının boya badana ve temizliklerinin yapıldığını, oluşturulan Adalet Ormanı’na ve belirlenen diğer alanlara fidan dikimi yapıldığını, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitliklerin temizlik ve bakımlarının yapıldığını, sahillerin temizlendiğini ve bir çok kamu kurumu ile iş birliği yapılarak kurumların personel ihtiyaçlarının giderildiğini bu sayede yükümlülerin hem cezalarını çektiklerini hem de topluma faydalı işlerde çalıştıklarını, bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.
Çevrenin korunması ve yaşatılmasının toplumun tüm kesimlerinin ortak paydası olduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise yaptığı açıklamada projenin çevre duyarlılığının arttırılması noktasında çok önemli olduğunu ifade etti.

İskenderun’da “Denetimli Serbestlik  Temiz Çevre Projesi” Hayata Geçti İskenderun’da “Denetimli Serbestlik  Temiz Çevre Projesi” Hayata Geçti İskenderun’da “Denetimli Serbestlik  Temiz Çevre Projesi” Hayata Geçti İskenderun’da “Denetimli Serbestlik  Temiz Çevre Projesi” Hayata Geçti İskenderun’da “Denetimli Serbestlik  Temiz Çevre Projesi” Hayata Geçti

Önceki İçerikHATAY VALİLİĞİ ”PROTESTO GÖSTERİLERİ SURİYE TARAFINDA” DEDİ
Sonraki İçerikFener Alayına Yoğun Katılım
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.