Afetlere Hazırlık Yılı Başladı

Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), geliştirilen ‘Afetlere Hazırlık Yılı’, afet yönetimine bireyleri ve STK’ları tam anlamıyla dâhil eden ‘AFAD Gönüllülük Sistemi’ ve ‘AFAD Akreditasyon Sistemi’ ile birlikte geliyor.

Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD tarafından geliştirilen Afetlere Hazırlık Yılı başladı!

AFAD, toplumda afetler olmadan önlem alma anlayışını geliştirmek için insana temas eden projeler ve çalışmalarla afete hazır olma yaklaşımını yerleştirecek bir dönem başlattı. İnsanlara, ‘#AfetlereHazırOl’ çağrısının yapılacağı programla, 12 ay boyunca çok sayıda faaliyet ile etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

12 ayda, 12 temayı kapsayan Afetlere Hazırlık Yılı ile toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek için önemli bir adım atıyoruz.

Afet Risklerini Anlamak, Afet Çantası, Toplanma Alanları, Afet Sigortası, Bina Güvenliği, Gönüllü Ol, Yangın, Afet Anı (Tatbikat), Afete Hazır Türkiye gibi temaları içerecek olan Afetlere Hazırlık Yılı, sadece AFAD’ın değil, her bir bireyin, üniversitenin, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşunun yapması gereken çalışmaları içeriyor.

Afetlere Hazırlık Yılı Başladı

Önceki İçerikErzin Belediyesi Borcunu Açıkladı
Sonraki İçerikİskenderun Kent Güvenliğine Büyükşehir Desteği
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.