Hatay Gastronomi Evi’nde Sanat Etkinliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay’ın sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri geleceğe taşımak adına önemli adımlar atmayı sürdürüyor.
Hatay Gastronomi Evi, Hatay’ın tarihi miraslarından biri olan mozaik sanatının yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Haas Taş Sanatı sponsorluğunda, Mimar Özlem Cihnioğlu ve UNESCO Hatay Gastronomi Evi ev sahipliğinde Atatürk mozaiği yapım atölyesi gerçekleştirildi.
Mozaik atölyesinde düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Nazan Savaş, “Bu evi açarken amacımız yalnızca Hatay’ın yemeklerini tanıtmak değildi. Şimdi de Hatay’ın sanatını, kültürünü, arkeolojisini tanıtabilmek adına böyle güzel etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz” açıklamalarına yer verdi.
Atatürk mozaiği yapım atölyesi, mozaiğe ilgi duyanların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Hatay Gastronomi Evi’nde Sanat Etkinliği Hatay Gastronomi Evi’nde Sanat Etkinliği Hatay Gastronomi Evi’nde Sanat Etkinliği

Önceki İçerikHbb’den Kurban Bayramı Öncesi İkramiye Sürprizi
Sonraki İçerikHbb Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.