İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Projesi Kabul edildi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Mesleki Teknik eğitimin güçlendirilmesi üretime yönelik proje desteği kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hatay’daki meslek liseleri arasında projesi kabul edilen birinci okul olmuştur.
Hatay’da 6 proje kabul edilmiştir. Bu proje kapsamında İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Makina ,metal ,Elektrik, Bilişim alanlarında ve Mobilya alanında öğretmen eğitimi verilecekt. Ayrıca proje ortağı olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işyerlerindeki ustaların Eğitimi ile öğrencilere CNC torna simülatör eğitimi, Kaynakçıĺık üzerine simülatör eğitimi ,3D Yazıcı ile ilgili cat cam eğitimi ,pnömatik devre uygulamaları eğitimi ,kumanda devreleri eğitimi, ,alphacam, aspire eğitimi verilecek.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü Yusuf Yıldırım; “İskenderun Körfezinde Metal sektöründe istihdama katkı sağlayarak proje ortaklarımız olan Tümay makina, Kahraman Sarsılmaz makina ,Yıldırım orman ürünleri ile proje ortaklarımız dan olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işyerlerindeki çalışanlara vereceğimiz teknik eğitimlerle mesleki teknik eğitim-üretim-istihdam ilişkisine katkı sağlayacağız. Projemizin adında değer bulan “BENİM OKULUM BENİM SANAYİM” ifadeye değer verdiğimiz kadar ülkemizin sanayisi ve mesleki teknik okulları gelişir. Projemizle okulumuzun Alanlarına sağlayacağımız makina ve teçhiz atlarla okulumuzda eğitim alacak öğrencilerimizin mesleki teknik eğitimleri daha da nitelikli hale gelecektir. Projemizin yazım süreçlerinde Elektrik öğretmeni Ömer Bozdoğan, Ruhi Başarır ile daha önceki projelerde beraber çalıştığım Bilgisayar öğretmeni ve İskenderun ilçe isg uzmanı Kerem Deveci, İTSO Başkan vekili Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu ve PROJEYE katkı sunan herkese okulumuz adına teşekkür ederim” dedi.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Projesi Kabul edildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.