13’üncü Füsun Sayek Etkinlikleri Başlıyor

Sağlık Etkinlikleri : Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nde her yıl olduğu gibi poliklinikler ve taramalar Genel Cerrahi, Ortopedi, Göz Hastalıkları ve Dermatoloji olmak üzere farklı uzmanlık alanlarında gerçekleştirilecek. Türkiye’nin önde gelen Tıp Fakülteleri’nde ve yerel tıp merkezlerinde çalışan uzman hekimler, etkinliğe kendi imkanları ile katılarak, gönüllü olarak yöre halkına ücretsiz muayene ve tetkik gerçekleştirecekler. “Benlerimizi tanıyalım” projesi ile toplumda deri kanseri ile ilgili farkındalık yaratılacak. ‘2030’da Hekimlik’ paneli ile geleceğin hekimliği tartışılacaktır.

MÜZİK ETKİNLİKLERİ: Arsuz’da 1800’lerden kalma ve artık bir ‘kültür ve müze evi’ olarak kullanılan aile evinde gerçekleştirilen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri konserlerinde yine pek çok değerli sanatçı yer alıyor. Sahilde Kemal Akdoğan, Soner Çiftçioğlu ve arkadaşları Deniz Kokulu Şarkılar Konseri ile başlayacak müzik şöleni, Grup Storia, ile devam edecek. Daha sonra Seda Baykara ve Günay Tuzkaya’nın Sahne ve Film Müzikleri ile Tunçalp Özgen’in Anısına Ahmet Kanneci ve Özcan Da’ın gitar dinletisi ile sürecek ve Naz Evren ve arkadaşlarının Pik Up Çello Grubu Konseri ile kapanacak.

TOPLUM SÖYLEŞİLERİ: Sergi ve konserlerin yanı sıra bir ay boyunca çevre ve toplum sağlığına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Programda Dr. Anlar Çocuklarda Alerji ve Dr. Şükrü Hatun ve Diyetisyen Tuğba Gökçe Diyabet Hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapacak. Dr. İlber Ortaylı ve Dr. Venos Zahariyadis Tarih Söyleşisi yapacak. Ayrıca gençlere yönelik Suat Özçağdaş “Sosyal İnovasyon” konulu bilgilendirme yapacaktır. Söyleşilere ek olarak, Demet Kayıran’ın “Yarınım Aydınlık Olsun” Belgesel Film gösterisi sonrası kız çocukların ve kadınların toplumsal sorunları Demet kayıran ile Dr. Şevkat Bahar Özvarış ve Türküler Erdost tarafından tartışılacaktır. TTB’nin Edebiyat Matinesinde İskenderunlu olan değerli yazar Ayla Kutlu “Bendeki Hatay” konulu söyleşiye katılacaktır.

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ: Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin en çok önem verilen bölümlerinden biri de yöre çocuklarının her yıl ilgiyle takip ettiği çocuk etkinlikleri Bilim Haftası Masal Okuma ve artık bir Arsuz gelenekselleşmiş olan Arsuz Çocuk Korosu çalışması ve konseri programda yerini alıyor.

SERGİLER: Duran Karaca Resim Sergisi/Tunçalp Özgen Anısına, Kadın Gözünden Toplum (Fotoğraf Sergisi)/İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatçıları Derneği, Ayben Kaynar Tanır Exlibris Sergisi, Fotoğraf Makineleri Sergisi, Kalıcı Sergiler: Tarihi Tarım Aletleri, Dokuma Aletleri, Tarihi İskenderun ve Antakya Fotoğrafları, Teta’nın Mutfağı.

13’üncü Füsun Sayek Etkinlikleri Başlıyor 13’üncü Füsun Sayek Etkinlikleri Başlıyor 13’üncü Füsun Sayek Etkinlikleri Başlıyor 13’üncü Füsun Sayek Etkinlikleri Başlıyor 13’üncü Füsun Sayek Etkinlikleri Başlıyor

Önceki İçerikAltınözü’nde Roma Dönemime Ait Kaya Mezarları Gün Yüzüne Çıkıyor
Sonraki İçerikİSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 5.nci Odak Toplantısı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.