U17 Bayan Sutopu Takımımız 1.Ligi Türkiye 3. Olarak Tamamladı

Türkiye Sutopu Federasyonu U17 Bayanlar 1.liginde ilimizi temsil eden İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Bayan Sutopu Takımımız 2018-19 Sezonunu Esti ve Galatasaray takımlarının ardından Türkiye 3. Olarak tamamladı.
Yıl Boyunca İstanbul ve Muğla’da yapılan zorlu mücadele sonunda Türkiye U17 Bayanlar 1.liginde mücadele eden 8 takım arasından ilk üçe giren takımımız, son yıllardaki başarılı grafiğinin tesadüf olmadığını bir kez daha ispatlamış oldu.
Yaz dönemlerinde açtığımız temel eğitim kurslarından keşfettiğimiz yetenekli sporcular ile planlı ve programlı çalışarak takımlarımıza altyapı hazırlıyoruz. Sonrada bu sporcularımızı yüzme ve sutopu takımlarımıza entegre ederek yoğun bir çalışmadan sonra başarıyı sağlamaya çalışıyoruz. Takımlarımızdaki hemen hemen tüm sporcularımız kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz sporcularımızdır.
Yaz kış demeden yıl boyunca yapılan düzenli çalışmalar meyvelerini veriyor. U17 kategorisinde Türkiye 3. Olduk. Şimdi sırada yine Türkiye 1. Liginde mücadele ettiğimiz U19 Bayanlar ve Büyük Bayanlar kategorileri maçları var. Burada da inşallah ilk üçe girmek için elimizden geleni yapacağız. Türkiye Ulusal Sutopu Liglerinde mücadele eden tek ilçe takımıyız. Rakiplerimizin bütçeleri ile bizimki arasında dağlar kadar fark olmasına rağmen onlarla başa baş mücadele ediyoruz. Ancak son zamanlardaki ekonomik dalgalanmalar bizleri de çok etkiliyor. Federasyonun katkısı oldukça azaldı. Deplasmanlara gidebilmek için ailelerimizden destek almak zorunda kalıyoruz. Kalıcı bir sponsor ile bu problemlerimizi çözmeye çalışıyoruz. Bu konuda arayış içerisindeyiz.
Tüm bu sorunlara rağmen ortada bir gerçek var ki ulusal başarılarımız devam ediyor. Yakın bir tarihte milli takımlara yeni seçilen sporcularımızın da müjdesini sizlerle paylaşacağız. Kulüp tarihimizin 82. Kupasını kazanmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Bu süreçte emekleri geçen antrenörlerimiz Ökkeş Türkmen Çiçek ve Mehmet Aktepe’ye, tüm sporcularımıza, ulaşımımıza destek sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Lütfü Savaş’a, DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kuruluna, müsabakalara katılmamıza maddi manevi destek sağlayıp sürekli yanımızda olan fedakar ailelerimize çok teşekkür ediyoruz. İskenderun’umuza hayırlı olsun
Murat Kaptanoğlu
İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü
Başantrenörü

U17 Bayan Sutopu Takımımız 1.Ligi Türkiye 3. Olarak Tamamladı

Önceki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Hedefimiz Daha Güzel Daha Modern Bir Kent
Sonraki İçerikMilli Savunma Bakanı Akar Hatay’da
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.