İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Hedefimiz Daha Güzel Daha Modern Bir Kent

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar halka hizmet noktasında durmadan çalıştıklarını belirtti.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediye brifing salonunda, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı basın toplantısında belediyenin çalışmaları ve faaliyetleri ile ilgili basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu.
Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı,” Belediye olarak kurumsal çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu konuda başkan yardımcılarımız ve bağlı müdürlüklerimiz çalışmalarını bu yönde sürdürüyorlar. Belediyemizin sorumluk sahasında bulunan bölgelerde ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz. Kimseyi ayırt etmiyoruz. İskenderun’un gelişmesi noktasında her türlü fikri öneriyi önemsiyoruz. Sık sık vatandaşlarımız ile bir araya geliyor ilk ağızdan sorunlara çözüm buluyoruz” dedi.
Belediye hizmetlerinde 3 Ç’ye önem verdiklerinin altını çizen Başka Fatih Tosyalı konuşmasında şunları söyledi:
“ Çalma, Çaldırma, Çalış” prensibini tüm belediye çalışanlara aktarıyoruz. 1 Ocak 2019 itibari ile belediyenin toplam borcu 230.213.674,30 TL iken 18 Temmuz 2019 Borç durumu 212.545.792,73 TL ‘ye düştü. Diğer yandan tüm borçlarımızı ödemeye devam edeceğiz. Belediyemizin imkânları ölçülü, dikkatli ve verimli kullanıyoruz.
Müdürlükler bazında çalışmalara gelecek olursak. Birimlerimiz çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdürüyor.
YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARIMIZ
Belediyemiz Meclisi Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz Ayında 6 kez toplanarak toplamda 35 adet karar almıştır. Belediyemiz Encümeni Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz Ayında 25 kez toplanarak toplamda 303 adet karar almıştır.
TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARIMIZ
Yaşlı ve kimsesizler ev temizliği hizmeti: 648 ev temizliği yapıldı.648 ev temizliği yapıldı, 162 camii temizliği yapıldı, 915 sefer hafriyat nakliyesi yapıldı, 679 adet konteynır tamiri ve dağıtımı yapıldı, 62 mahalle larva ilaçlaması ve haftada 2 gün tüm mahallelerde uçkun mücadelesi yapılmaktadır.

RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARIMIZ
Kent genelinde ruhsatsız bir işyeri bırakmak istemiyoruz. Bu çerçevede işyerine denetimlerde bulunuyor, esnaflarımızdan ruhsatları olmayana gerekli işlemleri yapıyoruz.
ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARIMIZ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası dolayısıyla Anıt alanında yapılan etkinlikte İskenderun temalı 1000 adet boyama kitabı, 1000 adet Türk Bayraklı ve 1000 adet Belediye Logolu balon ile 1000 adet pamuklu şeker dağıtımı gerçekleşmiştir. Müdürlüğümüze bağlı Evlendirme Biriminde 479 adet nikâh akdi gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz Ramazan Ayı dolayısıyla şehrimizin birçok noktasında hayırsever işadamlarımız aracılığıyla halkımıza Ramazan Ayı süresince (106.000 adet) iftar yemeği ikramı yapılmıştır.
Halkımızın Kadir Gecesi kutlamalarında camilerimizde 5000 adet kandil simidi dağıtımı yapılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı “Sıfır Atık” projesi kapsamında, halkımızın naylon poşet kullanımının önüne geçmek ve çevre dostu ürünlerin kullanımını teşvik etmek amacıyla 20.000 adet Belediye Logolu Bez Pazar Çantası alımı gerçekleştirilmiştir. Program dâhilinde semt pazarlarında halkımıza dağıtımı yapılarak çevre bilincinin arttırılması sağlanacaktır.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARIMIZ
Ramazan Bayramı Etkinlikleri kapsamında 22.05.2019 tarihinde ÂŞIK SEFAİ konseri düzenlenmiştir.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında 24.05.2019 tarihinde 6 yaş çocuklara Satranç Turnuvası gerçekleştirilmiştir. Çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini ve yeteneklerini sergilemeleri amacıyla 7-15 yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize 15 farklı branşta ücretsiz olarak faydalanabilecekleri kurslar oluşturduk.
Lisanslı spor eğitmenlerimiz eşliğinde futbol, voleybol badminton, tenis, basketbol, hentbol, güreş, masa tenisi, karate, yüzme jimnastik, okçuluk ve kick boks branşlarında eğitimler ve kurslar devam etmektedir.
İskenderun yaz spor okulları açılış törenini gerçekleştirdik. Yaz okullarımız 15 farklı branşta devam etmektedir. Belediyemiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nitelikli hizmet sunmak ve ihtiyaçlarına göre yardım yapabilmek amacıyla ‘Sosyal Market Projesi’ni uygulamaya koymuştur. Hayırseverlerin desteği ile gerçekleştirilecek olan yardımlar Sosyal market aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Uzun bir aradan sonra 5 Temmuz kültür, sanat ve turizm festivalini yoğun bir katılımla gerçekleştirdik.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İskenderun’da binlerce vatandaşın katılımıyla ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ ve Şehitleri anma programı düzenlendik.
Destek hizmetleri müdürlüğü çalışmalarımız, Zabıta müdürlüğü çalışmalarımız, Strateji geliştirme müdürlüğü çalışmalarımız, Bilgi işlem müdürlüğü çalışmalarımız devam etmektedir.

PARK BAHÇE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARIMIZ
Yeni bankların kurulumu yapıldı. Kamelyaların tamiri ve boyama işlemi yapıldı. Peyzaj düzenlemesi yapıldı. Hasar görmüş banklar yenilendi. Yürüme yollarının bakım ve onarımı yapıldı. Oyun grupların ve Kondisyon aletleri bakımı yapılıp boyandı. Dumlupınar ve Muradiye Mahallelerinin ilk parkını yaptık. İskenderun’da parkı olmayan mahalle bırakmayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.
Ulaşım müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor.
FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARIMIZ
Belediyemize Bağlı Mahalle Ve Muhtelif Adreslerde Kaldırım Karosu, Andezit Taşı, Bordür, Parke Tamiri Ve Yenilenmesi Çalışmaları Yapılmıştır. Belediyemize Bağlı Mahalle Ve Muhtelif Adreslerde Hafriyat Temizlik Çalışması Yapılmıştır. Belediyemiz Sınırları İçerisinde Bulunan Okul, Cami, Muhtarlık Binaları Ve Pazar Yerleri Alçı, Boya Ve İstinat Duvarı Çalışmaları Yapılmıştır. Muhtelif Yerlerde Asfalt ve Parke Yol, Yama İşlemleri, Asfalt Kesim Ve Yol Açılması Çalışmaları Yapılmıştır.
5 TEMMUZ İSKENDERUN SPOR KULÜBÜ YENİ YÖNETİMİ
Bölgesel Amatör liginde mücadele edecek olan Turuncu Mavili takımımızın yeni yönetimi belirlendi. Spor kulübümüz yeni transferlerle güçleniyor.5 Temmuz İskenderun spor kulübümüz maçlarını 5 Temmuz stadında oynayacak. Sezon öncesi stad’ta bakım onlarım çalışmaları belediyemiz tarafından yapılıyor.

Kentimiz, bölge ve ülke ekonomisine büyük yarar getirecek olan gümrük laboratuvarı kuruluyor. Belediyemiz ve Milli Emlak Müdürlüğü ile imzalanan tahsis protokolü ile sahil iskele ücretsiz bir şekilde belediyemize tahsis edildi. Vatandaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Sevgili hemşerilerimizin istek, öneri ve sorunlarını dinliyor belediyemizin imkânları ölçüsünde çözüm buluyoruz. Halka hizmet noktasında Hatay Valiliğimiz ile işbirliği halindeyiz.”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Hedefimiz Daha Güzel Daha Modern Bir Kent İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Hedefimiz Daha Güzel Daha Modern Bir Kent

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.