Yüzyılın İhaneti 15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız Ve Unutturmayacağız

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube yönetimi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen Basın toplantısında Milli Birlik ve beraberliğe dikkat çekildi.
Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında; “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye, bir grup hainin başlattığı işgal girişimine sahne olmuş, asker kıyafetine bürünmüş eli kanlı teröristler, millet iradesiyle seçilmiş olan hükümeti düşürerek devlet yönetimini zorbalıkla ele geçirmeye çalışmıştır. Milletimiz büyük bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe geleneğine karşı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir başarı ortaya koymuş, hainlere karşı tek yürek olarak kısa sürede bu girişimi engellemiştir. 44 yıllık onurlu tarihinde darbelere karşı onurlu bir duruş sergileyen, Konfederasyonumuz HAK-İŞ, 15 Temmuz darbe girişimine karşı da tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını net bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş ve mücadele sergilemiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu bugüne kadar bütün anti demokratik girişim ve oluşumlara karşı yaptığı gibi 15 Temmuz’da da en hızlı, en etkin ve doğrudan tepkesini teşkilatı ile birlikte güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. HAK-İŞ teşkilatı, darbe girişiminin ilk dakikasından itibaren milli iradeye, demokrasiye ve geleceğine sahip çıkmıştır. Bu uğurda HAK-İŞ üyesi Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen şehit olmuş, yüze yakın üyemiz de gazi olmuştur. Başta bu şehitlerimiz olmak üzere darbeye karşı mücadele ederken vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbetini içen 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Onlar bizim onurumuzdur. Yüzyılın ihanet hareketi olan FETÖ mensubu hainler tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine tüm üyeleri ile ilk andan itibaren şiddetli bir şekilde tepki gösteren Konfederasyonumuz HAK-İŞ, bu girişimi unutmadı, unutmayacak ve unutturmayacaktır. HAK-İŞ olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatanımızı, bayrağımızı ülkemizi ve demokrasimizi korumaya, milletimizin geleceğine kasteden her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele etmeye hazırız. HAK-İŞ, ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiği etkinlik, sempozyum, konferans ve panellerde 15 Temmuz bilincini diri tutmak için, darbeci zihniyeti telin ederek milletimizin yazdığı destanı gelecek nesillere aktarma kararlılığındadır” dedi.
Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ve yönetim kurulu üyeleri 15 Temmuz akşamı Anıt Alanına toplu halde ellerinde Türk bayrakları ile gelerek, Protokol ve halk ile birlikte yürüyüşe katılarak kenetlendiler ve Anıt alanındaki Milli Birlik ve Dayanışma Gününde yer aldılar.

Yüzyılın İhaneti 15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız Ve Unutturmayacağız Yüzyılın İhaneti 15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız Ve Unutturmayacağız

Önceki İçerikGazeteciler 15 Temmuz’da Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Alın teri ile çalıştılar
Sonraki İçerikİskenderun’da Milli Birlik Yürüyüşüne Binlerce Vatandaş Katıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.