İSTE’ye 105 bin Avro’luk ERASMUS desteği

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Erasmus+ Programı çerçevesinde aldığı destekleri her yıl artırarak, daha çok öğrenci ve personelinin yurtdışındaki üniversitelerde eğitim-öğretim alabilmesini, staj yapabilmesini ve tecrübe kazanabilmesini sağlıyor. İSTE, bu yıl üçüncü kez başvurduğu Erasmus+ Programı 2019 Dönemi Program Ülkeleri ile Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA103) Projesi’nden önemli miktarda bir destek sağlayarak; 105 Bin Avro tutarında destek almaya hak kazandı. Bu destek; 2017 döneminde 75.000 Avro ve 2018 döneminde 80.000 Avro idi. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirme neticesinde İSTE, Öğrenci Öğrenim Hareketliliği hibesi için 40.050 Euro; Öğrenci Staj Hareketliliği hibesi için ise 22.500 Euro; Personel Ders Verme Hareketliliği hibesi için 9.450 Euro ve Personel Eğitim Alma Hareketliliği hibesi için de 12.500 Euro destek alacak. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin 2019 Dönemi Kurumsal Destek hibesi ise 21.000 Euro olurken, toplam hibe miktarı 105.500 Euro’yu buldu. Böylelikle geçen yıla göre, yaklaşık %31 oranında büyük bir artış sağlanmış oldu. Üniversite tercihi yapan öğrenci ve velilerin, tercih yaparken göz önünde bulundurdukları en önemli kriterlerden biri de, üniversitelerin Erasmus+ Programı ile yurtdışına gönderebildiği öğrenci sayısı. Bu nedenle, tam da tercih döneminde gelen bu sevindirici haber, İSTE’yi mutlu etti. Bu yıl, 23-25 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak İSTE Tercih Günleri’nde, İSTE’nin Erasmus+ kapasitesindeki bu artışın ve yüksek potansiyelinin, tercihlere olumlu yansıyacağı düşünülüyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Avrupa’daki üniversiteler ile yaptığımız Erasmus anlaşmalarının ve önceki dönemlerde göstermiş olduğumuz yüksek performansın bir sonucu olarak bu yıl üçüncü kez başvurduğumuz Projeden, üçüncü kez ve %31 artış ile 105 bin Avro hibe desteği almak İSTE ailesi olarak bizleri son derece memnun etmiştir. Bu sayede; öğrencilerimiz eğitim ve staj için, öğretim elemanlarımız ders vermek ve eğitim almak için, personelimiz tecrübe paylaşımı için yurtdışındaki üniversitelerde bulunma imkânı bulacaktır. Uluslararası alanda yaptığımız anlaşmalar giderek artmakta olup, önümüzdeki yıllarda alacağımız hibe miktarlarının daha da artacağına inanıyor, bu konuda emeği geçen İSTE’lilere ve özellikle Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanlarına ve Koordinatörlük görevini yürüten Dr. Öğretim Üyesi Ali Bostancıoğlu’na ve elbette destekleri için Türk Ulusal Ajansı’mıza yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İSTE’ye 105 bin Avro’luk ERASMUS desteği İSTE’ye 105 bin Avro’luk ERASMUS desteği İSTE’ye 105 bin Avro’luk ERASMUS desteği İSTE’ye 105 bin Avro’luk ERASMUS desteği

Önceki İçerik15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin 3. Yıldönümünde; Unutmadık, Unutturmayacağız
Sonraki İçerikKanserin En Önemli Sebebi “Açıklandı”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.