“Zaman Kapsülü” İste Merkez Kampüs’teki Yerini Aldı

23 Nisan 2045’te Zaman Kapsülü’nü açanlara bugünler hakkında fikir vererek, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü ve iletişim işlevi görmesi düşünülen Zaman Kapsülü, İSTE’li gönüllü öğrenciler; Mert Babaoğlu, Ece Dede, Betül Yıldız, Tolga Sönmez, Alemin Ayyıldız, Seray Karali, Yusuf Akkaya, Medine Sönmez, Rojda İliş ve Metin Öner tarafından hazırlandı. Zaman Kapsülü’nde; gelecekten beklentilerin yazıldığı mektuplar, günümüzden haberler, günümüz teknolojisinden örnekler, cübbe, kep, tanıtım broşürleri, kalem, defter, anahtarlık, kupa, plaket, isimlik, tişört, gazete ve benzeri gibi eşya ve materyaller yer alıyor. Eşya ve materyallerin uzun bir süre toprak altında muhafaza edilebilmesi için, Zaman Kapsülü mermerden imal edildi. İçerisine hava, haşere vb. girmemesi için, 60x40x30 cm boyutlarındaki Zaman Kapsülü özel mermer yapıştırıcısı ile tamamıyla kapatıldı. Toprak altında bir kapsülün var olduğunu göstermek ve işaret koymak için, açılma tarihinin de yazılı olduğu bir mermer levha, Zaman Kapsülü’nün üzerine konuldu.

Üniversiteye ait tanıtım materyallerinin de yer aldığı Zaman Kapsülü’nün gömü etkinliğine; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Oğuz Şerifoğlu ile birlikte akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar katıldı.

“Zaman Kapsülü”  İste Merkez Kampüs’teki Yerini Aldı “Zaman Kapsülü”  İste Merkez Kampüs’teki Yerini Aldı “Zaman Kapsülü”  İste Merkez Kampüs’teki Yerini Aldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.