Hatay Valiliğinden, Milletvekili Suzan ŞAHİN Açıklaması

Hatay Valiliğinden Yapılan Açıklamaya göre ; 05 Temmuz 2019 tarihinde Reyhanlı’da meydana gelen patlamayla ilgili olarak CHP Hatay Milletvekili Sayın Suzan ŞAHİN tarafından yapılan basın açıklaması, olayın mahiyeti ve oluş şekli güvenlik güçleri tarafından tespit edilmeden, deliller toplanıp adli makamlara iletilmeden ve ülkemizde yaşayan sosyal grupların hassasiyeti göz önünde bulundurulmadan yapılan bir açıklama olmuştur.

Olayın oluşu ile ilgili bilgilerin bir kısmının gerçeği yansıtmadığı gibi soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve gizliliğini ihlal edecek nitelikte olduğu değerlendirilmektedir.

Kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi açısından bu tür açıklamaların yetkili organlar tarafından yapılmasının yerinde olacağı aşikârdır.

Ayrıca, adli süreci etkilemeye yönelik bu açıklamalar hukukun da konusudur.

CHP Milletvekili Suzan Şahin ‘in Açıklaması; “Yetililer ciddi incelemelerde bulunuyorlar. Genel tahminlere göre plastik korunaklı bir bomba düzeneği kurulmuş. Saatli ya da uzaktan kumanda sistemi kurulmadan önce kazara patladı kanısı var. Araştırmalar devam ediyor. Bu plaka İskenderun’a kayıtlı 2017’den beri Hatay sınırları ve Reyhanlı sınırları içerisinde günlük hayatta olan bir Suriyeliye ait, dışarıdan gelme değil. Kime ait olduğu biliniyor, bağlantıları noktasında gerekli araştırmalar yapılıyor. Gerekli tedbirleri alacaklar.
Reyhanlı halkına bir kez daha geçmiş olsun diyoruz ve terörü lanetliyoruz. Bir an önce bunun bağlantısının bulunmasını diliyoruz. Bunun takipçisi olacağımızı Reyhanlı halkına söylüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak daima takipçisi olacağız. Biz şehrimizde barış, huzur ve güvenliği istiyoruz. Sabırla, itidalle hiç kimsenin huzurumuzu bozmasın da izin vermeyeceğiz” dedi.

Hatay Valiliğinden, Milletvekili Suzan ŞAHİN Açıklaması

Önceki İçerikİskenderun Uzun Bir Aradan Sonra 5 Temmuz Festivalini Kutladı
Sonraki İçerikHatay’da 3 terörist etkisiz hale getirildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.