Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan , ‘Araçta bomba olduğu belli’ dedi

Patlamanın, el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı üzerinde duruluyor. Ayrıca patlama sırasında otomobilin motorunun ise 60 metre uzaklığa fırladığı görüldü. Yapılan kimlik saptaması sonucu ölenlerin Suriyeli olduğu belirlendi.

Otomobilin Suriyelilere ait olduğu ve geçici Türk plakası takılı olduğu anlaşıldı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bomba imha uzmanları tarafından yapılan inceleme tamamlandı. Hurda yığına dönen otomobil ve çevreye dağılan parçaları, çekiciye yüklenerek Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ARAÇTA BOMBA OLDUĞU BELLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Suriyeli üç kişi… Ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre incelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur şu anda arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Onu da zannediyorum şöyle kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Yani şu andaki tespitler daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Herhalde şöyle birkaç saat içerisinde Bakanlığımız da bununla ilgili daha detay bilgi verecektir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan , ‘Araçta bomba olduğu belli’ dedi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan , ‘Araçta bomba olduğu belli’ dedi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan , ‘Araçta bomba olduğu belli’ dedi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.