Kurtbağı Kayısı Festivali

Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi ,Arsuz Turizm ve Kültür Derneği ve Kurtbağı Mahalle Muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği “Kurtbağı Kayısı Festtivali” büyük ilgi gördü.

Muhteşem aroması , tadı,kalitesi ve büyüklüğü ile dikkat çeken Kurtbağı Kaysısı’nı tanıtmak , Arsuz turizmini canlandırmak ve vatandaşların güzel vakit geçirmesini sağlamak için düzenlenen festival vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü ve bir şölen havasında geçti.

Festival süresi boyunca TRT ve Ulusal basının yoğun katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi ,halkoyunları gösterisi , çuval yarışması, en çok kayısı kayısı yiyen yarışması, en güzel kayısı reçeli yarışması ve en güzel kayısı yetiştiricisi gibi eğlenceli faaliyetler düzenlendi . Festivale destek verenlere günün anlam ve önemi belirten plaket ve hediye takdim edildi.
Kaymakam Sarı yaptığı konuşmada “ ilçemizde yetiştirilen kaysıların hem aromasının hemde büyüklüğünün göz oldurduğunu belirterek “ Hatay’ın cennet köşesi Arsuz , aynı zamanda verimli topraklara sahip önemli bir tarım ilçesidir , her geçen gün tarım topraklarımız daha bereketli daha verimli hale geliyor .Düzenlediğimiz festivallerle ilçemizi daha tanınır hale getireceğiz diyerek “ festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti

Festivale Ak Parti Milletvekili Abdulkadir ÖZEL ,Kaymakam Musa SARI, Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN, İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih TOSYALI, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Ergün ÇOLAKOĞLU, Arsuz Ziraat Odası Başkanı Bünyamin NAL, Arsuz Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin SATMAZ, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ,Mahalle Muhtarları ve halk katıldı.

Kurtbağı Kayısı Festivali Kurtbağı Kayısı Festivali Kurtbağı Kayısı Festivali Kurtbağı Kayısı Festivali Kurtbağı Kayısı Festivali Kurtbağı Kayısı Festivali Kurtbağı Kayısı Festivali Kurtbağı Kayısı Festivali

Önceki İçerikBaşkan Güven, “Belediyemiz Ve Halkımızın Hakkını Her Zaman Koruyacağım”
Sonraki İçerikİskenderun , Antakya ve Arsuz’da Elektrik Kesintisi Uygulanacak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.