İTSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirildi.
Ülke ve bölge ekonomisinin görüşüldüğü Meclis toplantısında, esnafın sorunları da ele alındı.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, Ülkede yaşanan ekonomik darboğazdan iş adamlarının, esnafın, Kobilerin etkilendiğine vurgu yaparak, Kurlarda yaşanan dalgalanmaların ithalat ve ihracatı olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Seçimlerin ve siyasetin geride kaldığını belirten İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Ülke olarak artık ekonomiye odaklanmalıyız. Birlik beraberlik halinde el birliği ile hareket etmeliyiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Meslek Komitelerimizin fikir alış verişi ve beyin fırtınası estirerek, hazırlayacakları projeleri bizler de en yetkili birimlere sunarak, projelerin hayata geçirilmesini sağlayabiliriz. Yaşanan olumsuzlukların bir an önce sona ermesini ve iş dünyası olarak geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Dilek ve temennilerimiz bu yönde” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İTSO Haziran ayı Meclis toplantısına konuk olarak katılan Kamu Diplomasisi Yumuşak Göç ve Avrupa Birliği Uzmanı Dr. Emrah Aydemir, Kamu Diplomasisinin kazanımları, Ortadoğu, Avrupa ve Amerika ile ilişkilerin yanı sıra ülke ve böle ekonomisi ve yaşanan süreç ile ilgili sorunları ve çözümüne yönelik İTSO Meclis üyelerine bilgilerini aktardı.
Sunum sonunda İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Dr. Emrah Aydemir’e verdiği faydalı bilgilerden ve katılımlarından dolayı günü anısına kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim etti.
İTSO Haziran ayı Meclis toplantısında Market işleten esnaflarımızın sorunları ve çözüm önerileri de görüşüldü.
İTSO Meclis Üyesi M.Ali Bulutta Meclis Toplantısında, “Meslek Komite Toplantımızda ülkemiz ekonomisi ile ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Geçtiğimiz günlerde Katar’da düzenlenen bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Irak Suudi Arabistan ve Katar’da önemli ticari potansiyeller var. Komşu ülkelerle önümüzdeki süreçte ticari faaliyetler yapılabilir. Özellikle Katar’da edindiğim izlenim de, Türkiye’de faaliyet gösteren iş dünyasına ve Türklere karşı sevgileri ve güvenleri var. Bizleri Ülkelerine yatırım yapmaya ve ticarete davet ediyorlar, koşullar da oldukça cazip, bu konu ile ilgili gerçekleştirilecek bir ticaret gezisinin bölgemiz iş dünyası için faydalı olacağına inanıyorum. Bu konuyu da Meclis üyesi arkadaşlarımla paylaşmak istedim” dedi.
Hesapları İnceleme Komüsyonu Başkanı Tuncay Paşaoğlu’da Mayıs ayı gelir giderleri hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi.
İTSO Haziran ayı Meclis toplantısında gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İTSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Önceki İçerikİskenderun Şehidini Sonsuzluğa Uğurluyor
Sonraki İçerikGeleceğin Şampiyon Sporcuları Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Yetişiyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.