‘’Milletin İradesi Hayırlı Olsun’’

Doğu Akdeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) yaptığı yazılı açıklamada, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini değerlendirdi.
DASİFED Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
‘’Milletin İradesi Hayırlı Olsun’’
‘’İstanbullu seçmenler ikinci defa sandık başına büyük bir katılımla gidip, demokratik görevlerini fazlasıyla yerine getirerek demokrasinin varlığını bütün dünyaya ilan etmişlerdir. Bundan sonrası 2023 yılına kadar geçecek sürede, geçici tedbirler ile değil Kalıcı Reformlarla zamanı verimli ve etkin kullanma zamanıdır. Vakit kaybetmeden ana gündemimiz olan yapısal ve ekonomik reformlara odaklanmalıyız. Risklerimizi fırsata çevirecek en büyük teşvik; ekonomimizi ve demokrasimizi güçlendirecek evrensel hukuk kuralları içinde atılacak adımlar olmalıdır.
‘‘Hatay 5. Teşvik Bölgesine Alınarak Halkın Yaraları Sarılmalı’’
Bölgemiz bazında ise: Bölge halkının sıkıntısının üzerine tuz biber olan, sosyal problemlere gebe Sığınmacı sorununu “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh!” anlayışıyla çözüp, sığınmacı kardeşlerimizin yurtlarına tez elden dönmeleri sağlanmalı, bu sorundan mağdur durumdaki Hatay’ımızı 5. Teşvik Bölgesi ‘ne alarak halkın yaraları sarılmalı, yıllardır sürüncemede bırakılan %80’i bitmiş Reyhanlı Barajı’na acilen ödenek ayırılarak 100.000’lerce dönüm araziye can suyu vermeli, Hassa Tüneli’ni açıp, Uzak Doğu’da olduğu gibi, Hassa Özel Ekonomik Bölge Projesi’ni gerçekleştirerek bölgeye ülke çapında ekonomik ve sosyal olarak eşik atlatmalı, bu uygulamayla Kendi Mutfağımızı Düzeltmenin bölge gücü olmanın tek yolu olduğu anlayışı sürdürmelidir.’’
DASİFED YÖNETİM KURULU

‘’Milletin İradesi Hayırlı Olsun’’

Önceki İçerikSigarada Tek Tip Paket Başlıyor
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.