HATSU’DAN TAŞMA PROBLEMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yoğun yağış nedeniyle İskenderun ilçesine bağlı Karayılan Mahallesi’nde oluşan taşma problemi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Karayılan Mahallesi İbni Sina Anadolu Lisesi çevresinde bulunan muayene bacalarından geçtiğimiz günlerde yoğun yağış ve pompa arızası nedeniyle oluşan taşma problemi ile alakalı yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Müdürlük, “17 Haziran Pazartesi günü yağan sağanak yağış nedeniyle kanalizasyon muayene bacalarına bölgede bulunan çakıl ve taşların girmesi sonucu Karayılan 1 No’lu Kanalizasyon Terfi İstasyonu’nda pompa arızası meydana gelmiştir. Gece saatlerine kadar yapılan müdahaleler kapsamında 2 adet pompa değiştirilerek ve vidanjörler tarafından yapılan takviyeler ile tesis aktif hale getirilmiştir. 19 Haziran Çarşamba günü sabaha karşı tesisin kablolarına yıldırım düşmesi nedeniyle tesis tekrardan durmuş ve ekiplerin müdahalesi ile jeneratör sisteminin devreye alınmasıyla tesis tekrardan aktif hale getirilmiştir” açıklamalarına yer verdi.

Karayılan 1 No’lu Kanalizasyon Terfi İstasyonu’nda ve bölgede bulunan muayene bacalarında bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirerek oluşabilecek sorunların önlendiğini ayrıca tesisin aktif bir şekilde çalıştığını belirten İdare, sağanak yağış nedeniyle yağmur sularının yoğun bir şekilde kanalizasyon muayene bacalarına karışması sonucu böyle sorunlar ile karşılaşıldığını ve Hatay genelinde mobil ekipler tarafından yağmur sırasında gerekli müdahalelerin düzenli bir şekilde yapıldığını aktardı.

HATSU’DAN TAŞMA PROBLEMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA HATSU’DAN TAŞMA PROBLEMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Önceki İçerikMKÜ ‘de İskenderunlu Elif Öztürk Fakülte Birincisi Oldu
Sonraki İçerikDasifed Yönetiminden Reyhanlı Ziyareti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.