Dasifed Yönetiminden Reyhanlı Ziyareti

DASİFED Yönetiminden Reyhanlı Kaymakamı Ve Ticaret Odası’na Ziyaret
Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) Başkanı Sn.Faruk EKİNCİ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Necmeddin ZAROĞLU ve Reyhanlı Kaymakamı Sn. Fatih ÇOBANOĞLU’nu makamlarında ayrı ayrı ziyaret ettiler. Ziyaret amaçlarının DASİFED Yönetim Kurulu üyelerini takdim ve tanıştırmanın yanı sıra, bölgemizin sorunları ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak olduğunu ifade eden Sn. EKİNCİ, DASİFED’in Hatay, Osmaniye ve K.Maraş illeri kapsamında 9 dernek ve 1.800 üyesiyle bölge insanlarının sesi, yerel ve merkezi yönetimle iş birliği içerisinde, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesinde gönüllü iş insanları olarak katkıda bulunmayı görev edinen bir federasyon olduklarını, bu nedenle ziyaretlerinin bölgesel sorunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak olduğunu açıkladı. Sn. ZAROĞLU ve ÇOBANOĞLU bölgede ekonomik, sosyal ve kültürel dengelerin yoğun mülteci yerleşimi nedeni ile sahip olduğu kırılgan yapısının, komşu ülke iç sorunlarını bölgeye taşıyacak herhangi bir sosyal olay karşısında çok hassasiyet taşıdığını, ki aniden oluşan son cenaze olayının alınan sıkı önlemler ve Reyhanlı halkının her zamanki aklıselimi içerisinde büyümeden sona erdirildiğini ve bir daha tekrarlanmamak üzere her türlü tedbirin alındığını, iç savaş nedeni ile durumları metanetle karşılanan akraba komşu ülke vatandaşlarının bölge hassasiyetinin farkında davranış içerisinde olduklarını, ki cenazeyi sabote edenlerin bölge dışından gelenler olduğunun tespitinin de bunu gösterdiğini ifade etmişlerdir.

Sn. ZAROĞLU, Reyhanlı’daki Suriyeli nüfusunun resmi olarak 65,000 civarında olduğunu ve aslında bölgede iç savaşın bir an önce sonlandırılıp Mülteci misafirlerimizin bölgelerine nakledilmesi gerektiğini, bölgede devam eden iç savaş nedeni ile ekonomik ve sosyal olarak oldukça mağdur durumda olan Hatay’ın 5 nci teşvik bölgesi kapsamına alınması girişimlerinin devamlı sonuçsuz kalmasına neden olarak İskenderun Limanlar Bölgesinin Gayrisafi Milli Hasılayı yükseltmesi dolayısıyla çözüm olarak Hatay’ın Özel Statülü Bölge kapsamına alınmasını, Ovadaki tarım alanlarının sulanması ve Havaalanı civarındaki ekin alanlarının sular altında kalmaması açısından % 80’i tamamlanan Reyhanlı Barajı için bir an önce Bütçe ayrılıp tamamlanmasını, Hassa Tünelinin de hayata geçirilmesinin bölgeye ekonomik ve sosyal açıdan büyük rahatlama getirecek öneme sahip projeler olduğunu dile getirdi.

Son olarak özellikle Sn. ZAROĞLU ile GDO’lu tohumların halkı zehirlediği ve bir çok hastalığın bu tohumların ürünlerinden kaynaklandığı, GDO’lu tohum konusunda halkın bilinçlendirilip Yetkililerin de uyarılması gerektiği, bir an önce tarım ülkesi olan Ülkemizin çok değerli çiftçilerinin kendi öz tohumlarıyla üretiminin önünün açılması ve özellikle bu konuda mevcut engellerin bir an önce kaldırılması hususunda hem STK’lar, hem de Kamuoyu ile sorumlu Devlet Kurumları ve Bölgemiz Milletvekillerine taleplerimizin yüksek sesle iletilmesi hususunda mutabakat sağlandı.
NATO ülkesi ABD ve AB’nin İsrail ile birlikte Nato üyesi Türkiye dahil bölge ülkeleri üzerindeki emperyal niyetlerini gerçekleştirerek, Doğu Akdeniz Enerji Yataklarını ele geçirme ve Büyük İsrail Projelerini gerçekleştirme planları dünyanın bu bölgesinde sıcak ortamı yaratan ana nedendir. Dolayısı ile bölgemizi çok daha zor günlerin beklediğini, bunlar karşısında birlik içerisinde olmamızın en önemli silah olduğuna dair düşüncemizi DASİFED olarak toplantıda ayrıca ifade ettik.

Sn.ÇOBANOĞLU ve Sn. ZAROĞLU, gerek Reyhanlı patlamasında gerekse iş dünyası görüşmelerinde DASİFED’in Reyhanlı’ya bakış açısını çok iyi bildiklerini ve DASİFED’in her zaman kendilerine destek olduğunu ve gerçekleşen bu ziyaretten dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. DASİFED olarak bölgede gelişen olaylar nedeni ile çok duyarlı olduklarını, ayırdıkları zaman ve gösterilen misafirperverlik dolayısı ile Sn. ÇOBANOĞLU ve Sn. ZAROĞLU’na teşekkür edildi.

Dasifed Yönetiminden Reyhanlı Ziyareti Dasifed Yönetiminden Reyhanlı Ziyareti Dasifed Yönetiminden Reyhanlı Ziyareti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.