Özçelik-İş Genel Merkez Binası Hizmete Açıldı

Sırada İskenderun Var

Açılışa Özçelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Meclis Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Fuat Gürel, TBMM Eski İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Toruntay, Mehmet Şahin ve Genel Sekreteri Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcıları Bayram Altun, Recep Akyel ve Ferhan Öner, Hak-İş’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin yanı sıra, sendikal camiadan, siyaset ve iş dünyasından birçok isim ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen tüm teşkilatlar katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Genel Başkan Yunus Değirmenci, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni Genel Merkez binamızın başta üyelerimiz olmak üzere tüm teşkilatımıza, Hak-İş’imize ve Türk emek hareketine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Özçelik-İş’in hizmet zincirine yeni ve büyük bir halka daha eklendiğini kaydeden Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz bu yola leke değil, iz bırakmak için çıktık. Bu izi de emekçilerin gönlüne bırakmaya yemin ettik. Yıkan değil, yapan olmak için, gök kubbenin altında hoş bir seda bırakmak için kolları sıvadık. “Nasıl daha çok hizmet üretiriz” derdiyle bugün bu çatının altına girdik. Kerametin bizden değil, Allah’tan olduğu düsturuyla, emekçilerin gölgesinde serinleyeceği, bu yiğitler ocağını inşa ettik. “Acaba bir dua alır mıyız” beklentisiyle kolay olanı değil, zoru seçtik. Bugün zoru başarmış olmanın gururunu, Özçelik-İş’i önümüzdeki 100 yılını garanti altına alan bir yapıya kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu bina öyle kolay dikilmedi. Bu binayı inşa etmek için; Önce İSDEMİR’deki huzuru inşa ettik, sevinç gözyaşları döktürdük. Sonra KARDEMİR’de kardeşliğimizi yıkılmaz bağlarla güçlendirdik. Ardından Türk Hava Yolları Teknik’te aidiyet duygusunu, üyelerimizin damarlarına kadar hissettirdik. Velhasıl, İstanbul’dan Kayseri’ye, Karabük’ten İskenderun’a, Adana’dan Seydişehir’e, Gebze’den Sivas’a, Bursa’dan Kocaeli’ye, Sakarya’dan Çorlu’ya, Osmaniye’den Malatya’ya, Konya’dan Eskişehir’e kadar önce gönülleri yaptık, sonra da güzellikleri inşa ettik. İşte bugünkü yaşadığımız bu tablo da, huzur ve kardeşliğimizin meyvesi olarak, ortaya çıkmıştır.
“SIFIR BORÇLANMAYLA YAPILDI”
“Kaynakların doğru, yerinde ve verimli kullanımı sayesinde, Özçelik-İş’imize yakışır bir genel merkez binasını üyelerimize kazandırdık. 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamladığımız tüm detayların hayata geçirildiği 4 bin 650 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Ortaya çıkan bu eseri, Elhamdülillah sıfır borçlanmayla, sadece kendi öz kaynaklarımızı kullanarak inşa ettik. Ankara’nın en gözde semtlerinden olan Çukurambar gibi değeri paha biçilemez bir mevkide böylesi bir binayı Özçelik-İş Sendikası üyelerine ve metal işçilerine hediye etmenin haklı gururunu, onurunu yaşatan Yüce Allah’a şükürler olsun. Bu eserin ortaya çıkmasını, başkanlığını yaptığım genel yönetim kuruluna nasip eden Allah’a Şükürler olsun.”
ŞAHİN: “BU BİNA ÖZÇELİK-İŞ’İN GÜCÜNÜ VE SEVİYESİNİ GÖSTERMEKTEDİR”
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Meclis Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin ise yaptığı konuşmada “Aslan yattığı yerden belli olur” diye bir atasözümüz var. Bu binayı görünce hafızamızdan geçen tespit şudur. Demek ki Özçelik-İş Sendikası böyle bir binada faaliyet gösterecek seviyeye ve güce ulaşmıştır” ifadelerini kullandı. Özçelik-İş Sendikası’nın, Karabük’ten yola çıktığını hatırlatan Şahin, “Sendikamız, yakın bir geçmişte önemli sıkıntılar da yaşadı. Maddi ve manevi kayıpları oldu. Ama bütün bunları birlik beraberlik içerisinde, iyi bir yönetim anlayışıyla çözdü. Sorunlarını aşmasını bildi ve bugün bu noktaya geldi. Bunda Yunus Değirmenci ve arkadaşlarının payı büyüktür. İyi bir yönetim anlayışı ortaya koydular. Tüm sendika yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Özçelik-İş Genel Merkez Binası Hizmete Açıldı Özçelik-İş Genel Merkez Binası Hizmete Açıldı Özçelik-İş Genel Merkez Binası Hizmete Açıldı Özçelik-İş Genel Merkez Binası Hizmete Açıldı

Önceki İçerikİskenderun’da Asfalt YAMA Çalışmaları Devam Ediyor
Sonraki İçerikArsuz’da Sürekli Arıza Veren İçme Suyu Hatları Yenileniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.