İskenderun Belediye Meclisi 5 Gündem Maddesiyle Toplanıyor

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 21.05.2019 Salı günü Saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda olağanüstü olarak toplanıyor.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanacak olan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlanacak.

Gündem maddeleri ise şöyle:

1- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 7. Fıkrasına istinaden görevlendirilecek meclis üyesi seçilmiş Başkan Yardımcılarına ödenecek ücretin Meclisce belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi.
2- Belediyemiz norm kadrosunda münhal olan kadroların değerlendirilebilmeleri için gerekli kadro tadillerinin yapılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi.
3- Belediyemize ait taşınmazları en verimli şekilde idare etmek ve kamu hizmetine sunabilmek adına, Belediyemizin gayrimenkullerinin kiralanması için 10 yılı aşmamak kaydı ile Encümene yetki verilmesi ve ayrıca Belediyemizin olası ihtiyaç duyacağı gayrimenkulleri satın almak, satmak ve şartlı bağışları kabul etmek, 5393 Sayılı Kanun hükümleri gereğince şartsız bağışları kabul etmek ve bunlarla ilgili her türlü sözleşme ve protokolün imzalanması, yürütülecek çalışmalar çerçevesinde üçüncü kişilere yetki ve/veya vekalet verilmesi ve bu konudaki tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi için İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ya yekti verilmesi yönünde karar alınması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi.
4- Belediyemiz demirbaşına kayıtlı araçlarımızın eski ve yetersiz olması nedeniyle hizmetlerin aksamaması ve daha verimli yürütülebilmesi için Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 7 adet FORD marka Tourneo Courier kamyonet türü araç ile 3 adet RENAULT marka Megan Sedan binek araçların Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması hususunda gerekli meclis kararının alınması ile ilgili Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü teklifi.
5- Hatay 1. İdari Mahkemesinin Esas No: 2016/446 Karar No: 2019/276 Sayılı kararıyla 11.06.2013 tarih ve 67 sayılı İskenderun Meclis kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı iptal edilmiş olup, HBB tarafından 08.03.2019 tarih ve 72 sayı ile onaylanmış ve 01.04.2019 tarihinde askıya çıkarılarak yürürlüğe girmiş olan 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planına uygun olarak İskenderun ilçesinde yaklaşık 3500 ha’lık alanda ivedilikle yeni 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı hazırlanması/hazırlatılmasına yönelik gerekli yetkinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne verilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.

 

Önceki İçerikMÜSİAD Hatay Şube yöneticilerinden İTSO’ya nezaket ziyareti
Sonraki İçerikDoğa Harikalarının 19 Mayıs Coşkusu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.