İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami ve Heyeti İle Limak Yetkilileri İTSO’yu Ziyaret Etti

İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami ve heyeti ile Limak Port yetkilileri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına nezaket ziyaretinde bulundular.
Limak Port Genel müdürü Gündüz Arısoy ve Limak Port İskenderun Genel müdür yardımcısı Mehmet Ünlü, İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami ve heyetinin ziyareti ile ilgili İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a bilgiler verdiler.
Ziyarette ağırlıklı olarak Türkiye-İran ilişkileri ve Hatay bölgesinden Ortadoğu’ya gerçekleşen ithalat ve ihracatlar değerlendirildi.
İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami, İran ile Türkiye arasında ticaretin geliştirilmesine yönelik adımlar atabileceklerini belirterek, Türk İş adamlarını ülkelerine davet etti.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun ekonomisi ile ilgili İran heyetine bilgiler vererek; “Bölgemiz de Demir-Çelik ürünleri başta olmak üzere Filtre, Narenciye, Lojstik Nakliye sektörü ve özellikle İskenderun Limanımız transit taşımacılıkta önemli bir yere sahiptir. 2018 yılı itibariyle Hataylı firmalardan İran’a yapılan ihracat tutarı 11.818.924 dolar olurken, İran’dan Hatay’a yapılan ithalat tutarı ise 45.181.640 dolar civarındadır. Hatay’dan İran’a en fazla ihraç edilen ürünler ise Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletlere, elektrik makine ve cihazlar, taş, alçı ve çimento, kakao, hijyenik havlu, bebek bezi, kalem çakmak, fermuar gibi çeşitli mamul eşyalar sıralanmaktadır. ” dedi.
Hatay ile İran arasında ticaret köprülerinin de oluşabileceğine dikkat çeken İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Yapılacak ortak bir organizasyonla Bölgemiz iş adamları ile İran’a iş gezisi düzenleyebiliriz. Burada amaç bölgemiz iş adamları ile İranlı iş adamlarımızı buluşturabiliriz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami’de Türk iş adamlarını İran’da ağırlamaktan mutlu olacaklarını sözlerine ekledi.
İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami ve heyeti ile Limak Port yetkililerinin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, Hıdır Güneş, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.

İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami  ve Heyeti İle Limak Yetkilileri İTSO’yu Ziyaret Etti İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami  ve Heyeti İle Limak Yetkilileri İTSO’yu Ziyaret Etti

Önceki İçerikBelen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Çocukların Mutluluğu Bizim Mutluluğumuz
Sonraki İçerikCaddeye Dökülen Kimyasal Maddeye Anında Müdahale Edildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.