Müzik Engel Tanımadı

“Engelsiz Üniversite” olma yolunda yapmış olduğu faaliyetlerle dikkat çeken İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), imkân tanındığında ve eğitim fırsatı verildiğinde engelli bireylerin neler başarabileceğini ve ayrıca müziğin engelleri nasıl kaldırdığını göstermek ve bu konuda toplumsal bir farkındalık oluşturmak için; “Müzik Engel Tanımaz” adlı bir program düzenledi.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Sanatçı Öğretim Üyesi Şehrinaz Önder’in koordinatörlüğünü yaptığı programda, İSTE’nin Otizmli Öğretim Görevlisi Buğra Çankır ve Görme Engelli Öğrencisi Süleyman Soner Hamurcu performanslarıyla izleyicilere kendilerine hayran bıraktı. İzleyiciler İSTE Engelsiz Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şarkılara tempo tuttular. Birlikte şarkı söyleyen engelli engelsiz tüm çocukların bütünleşmesi ve gözlerindeki parıltı salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Başta veliler olmak üzere tüm katılımcılar, böyle bir etkinliği düzenlendiği ve konu hakkındaki hassasiyeti için İSTE’ye teşekkür ettiler.

Müzik Engel Tanımadı Müzik Engel Tanımadı Müzik Engel Tanımadı Müzik Engel Tanımadı Müzik Engel Tanımadı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.