Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: NATO GENEL SEKRETERİ HATAY’A NİÇİN GELDİ?

Saadet Partisi Hatay İl Teşkilatı geleneksel olarak düzenlediği iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı’nın Antakya’da özel bir otelde düzenlediği iftar programına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Ege, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Hatay Basın ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Garip Siper, Radyo Ve Televizyoncular Derneği Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Saadet Partisi Hatay il Müfettişi Hamza Çalışkan ve basın temsilcileri katıldı.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan iftar sonrası yaptığı konuşmada;

Ülkenin çok ciddi krizlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Hizmetlere odaklanacağız derken yeni bir seçim sürecine girildi. Bir tarım ülkesi olarak her şeyi ithal eder durumdayız. Gündemimiz ülkenin kalkınması üretime yönelik tedbirlerin alınması olmalıydı ama adete tekrar seçimlere gidiliyor ve bu da büyük maliyetlere sebep olacak.

Maalesef ülke ekonomisi bir seçime daha kurban ediliyor. İktidardaki arkadaşlar her gün derinleşen ekonomik ve sosyal sıkıntılar yerine İstanbul seçimlerine odaklandı. İstanbul’da yenilecek olan seçimin ülkede kaosa, gerginliğe neden olmadan sükûnetle atlatılması temenni ediyorum” dedi.

NATO Genel Sekreterinin Hatay’a Gelişine Tepki

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Hatay’a ziyaretlerine ve bir takım temaslarda bulunmasına da tepki gösteren Doç. Çalışkan, “NATO” askeri bir kuruluştur. NATO’nun kurulduğu günden bugüne sadece işgal ve yıkım için var olduğu açıktır. Bölgemizdeki varlığı ise en başından itibaren bizlere rahatsızlık, coğrafyamıza sadece kan ve kaos geçirmiştir. Ülkemiz bir NATO müttefiki olabilir fakat savaş ve işgallerle anılan bir kurumun en üst düzey temsilcisinin ilimize gelip kurumlarımızı didik didik incelemesi basına kapalı 2 saat gizli görüşmeler yapılmasını bizler sakıncalı, üzücü ve çekinceli buluyoruz.

NATO genel sekreterinin ilimize ziyaretiyle ilgili de hiç bir merciden tatmin edici açıklama yapılmamıştır. Halâ neden geldiğini bilmiyoruz. Hatay’a yoğun olarak ziyaret etmelerini anlayabilmiş değiliz. İlimize gelip orada 3-4 gün kalabiliyorlarsa buradaki soru işaretlerini irdelemek hepimizin vatandaşlık hakkıdır. Dolayısıyla yöneticilerin kamuoyuna doyurucu teskin edici bilgiler vermesi gerekir” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: NATO GENEL SEKRETERİ HATAY’A NİÇİN GELDİ? Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: NATO GENEL SEKRETERİ HATAY’A NİÇİN GELDİ? Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: NATO GENEL SEKRETERİ HATAY’A NİÇİN GELDİ?

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.