Eğlenerek Öğrenmeye Devam

İskenderun Barbaros Meslek Lisesi bünyesindeki Kızılay Anaokulu Kelebekler sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Sevinç Mucuk rehberliğinde eğlenerek öğrenmeye devam ediyor.

Barbaros Meslek Lisesi bünyesindeki Kızılay Anaokulu Kelebekler sınıfının öğretmeni Sevinç Mucuk, anasınıfı eğitim programının amacının çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini desteklemek, becerileri kazandırmak, olumlu benlik kavramı geliştirmesine, kendini ifade etmesine, öz denetim kazanmasına olanak tanımak, öğrenme isteği ve merak duygusunu uyandırmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek olduğunu söyledi.

Ara renkler partisi, çuval yarışı, fırfır çevirme, bisiklet yarışı ve su savaşı gibi çeşitli çocuk oyunları etkinlikleri düzenleyerek zenginleşen bir öğrenme ortamında öğrencilerin farklı kişilerle iletişim kurmayı öğrenerek hayata hazırlandıklarını ifade eden Sevinç Mucuk, ” Okul Öncesi Eğitim Programı öğrencilerin yaratıcılığının geliştirilmesine, eğlenerek öğrenmesine ve öğrenirken kendini tanımasına odaklanır” dedi.

Mucuk, okul öncesi eğitimini okullarında alan öğrencilerin, oryantasyon çalışmaları sayesinde ilkokula güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti;
“Okul öncesi bölümümüzde, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde hazırlanmış olan, “Okul Öncesi Eğitim Programı” uygulanmaktadır. Buna ek olarak okulumuz gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin tüm alanlarındaki davranışlarını daha üst düzeye çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir. Bu sistem sayesinde çocuklarımızın eğitim hayatına sağlam temellerle atılmaları sağlanmaktadır.”

Oyun merkezli etkinliklere öğrencilerinin aktif katılımı sağlanarak, yaşayarak öğrenme ilkesinin temel alındığına dikkati çeken Mucuk, şöyle devam etti;
“Bireyler bilişsel, fiziksel ve sosyal açıdan 6 yaşına kadar gelişimlerini büyük ölçüde tamamlamış olurlar. Bu nedenle, öğrencilerin; İlerleyen dönemde kendilerini bekleyen uzun okul hayatına en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için okul öncesi eğitim kurumlarından alacakları destek büyük önem taşımaktadır. Eğitimin öneminin yadsınamaz bir gerçek olduğunun farkındalığıyla yola çıkıp geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı bu doğrultuda yetiştiriyoruz. Ayrıca sosyal oyunu geliştirmek, yeni ve heyecanlı yollar bulmak, oynamaları için cesaretlendirmek ve güvenli öğrenme çevresi yaratmak unsurlarını programımızın öncelikleri arasında tutuyoruz. Bu süreçte tüm çocuklarla bireysel olarak ilgilenip, onların gelişimsel olarak bulunduğu yerden hareketle eğitim programına devam ediyoruz” dedi.
Kızılay Anaokulu Kelebekler sınıfı öğretmeni Mucuk, düzenlenen etkinliklerde desteklerinden dolayı Okul Müdürü Fatma Dursun’a, okul idaresine, bölüm şefi Yasemin Söğüt’e ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

Eğlenerek Öğrenmeye Devam Eğlenerek Öğrenmeye Devam Eğlenerek Öğrenmeye Devam Eğlenerek Öğrenmeye Devam Eğlenerek Öğrenmeye Devam Eğlenerek Öğrenmeye Devam Eğlenerek Öğrenmeye Devam

Önceki İçerikKoşamayanlar İçin Koştular
Sonraki İçerikAstımı Kontrol Altına Alabilirsiniz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.