Arsuz Meclisine “Angus” Önergesi

Arsuz Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ilk oturumu, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven başkanlığında yapıldı.
Arsuz Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü. Görüşülen bazı gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, bazı maddeler ise yine oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Meclis gündem maddeleri haricinde meclise sunulan bazı önergelerinde gündeme alınması, oy birliği ile kabul edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun meclise sunduğu, son zamanlarda özellikle İskenderun limanı üzerinden canlı hayvan tahliyesinin gerçekleşmesine bağlı, hem İskenderun hem de Arsuz’da yaşanan deniz kirliliği ve halk sağlığını tehdit eden unsurların üzerinde durulması yönündeki önerge, meclise sunulan en dikkat çekici önerge oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili olarak söz alan meclis üyesi Mustafa Gökpınar, özellikle bu hayvanların tahliyesi sırasında yaşanan ağır koku ve kıyılara vuran hayvan ölülerinin halk sağlığına olumsuz yönde etki edecek bulaşıcı hastalıkları beraberinde getireceğine dikkat çekti. İskenderun kıyıları dâhil, Arsuz kıyılarına da vuran hayvan ölülerinin de Arsuz ilçesi açısından önem arz ettiğini belirtti. Gökpınar, kentte halk sağlığı açısından oluşabilecek risklerin hassasiyeti konusunda bakanlık tarafından nasıl bir önlem alındığına dair bir bilgilendirme yazısı talep ettiklerini ifade etti.

Arsuz Meclisine “Angus” Önergesi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.