Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL; Soğukoluk Hatay’ın Gözde Yaylası Olacak

Hatay’ın ve Belen İlçesinin en gözde yaylası olan Soğukoluk, gerekli yatırım ve tanıtımının yapılmadığını dile getiren Belediye Başkanı İbrahim Gül, bölgede incelemede bulundu.
Belen Belediye Başkanı incelemenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Başkan Gül; “Yüzyıllardır bölgemizin ve yurt dışından gelen misafirlerimizin, temiz doğa ve havasıyla çekim merkezi konumundaki Soğukoluk mahallemiz ne yazık ki, hizmet ve tanıtım noktasında gerekli özeni bir türlü alamamış ve böylece bölgemizin marka değeri önemini giderek yitirmiştir. Bu konuda Belen Belediye Başkanı olarak, Soğukoluk mahallemizin turizme kazandırılması ve bölge yatırımcılarının yeni gözdesi olma yolunda çalışmalara başlayacağımızı, kamu oyuna buradan duyurmak istiyorum.
Mahallemizi çekim merkezi yaparak on iki ay yaşanan, yerli ve yabancı turistlerin gözde merkezi yapmak bizlere düşen en büyük görevdir.

Çam ormanlarıyla kaplı 800 rakımlı tepede kurulu, dağ ile denizin birleştiği ideal bir tatil yöresi olan Soğukoluk, Ortadoğu’nun ve ülkemizin turizm merkezi haline gelecek, yanı başımızdaki Arsuz ve İskenderun’un sıcak ve nemli ortamından uzaklaşarak, serin ve mis gibi havasıyla, denize de yakın olan mahallemiz, İskenderun Körfezi’nin seyir terası durumunda olması, çam ağaçları, kır çiçekleri içerisine kurulmuş, eski ve yeni tip yapıları ile gezilip görülmeye değer, mesire alanlarıyla, kamp, yürüyüş, piknik ve alternatif spor dallarının yapılabileceği, orman içinde kısa geziler ve daha bir çok aktiviteye ev sahipliği yapılabilir. Bu manada Soğukoluk tertemiz havası, manzarasının güzelliği, bitki ve hayvan çeşitliliği ile önemli bir merkez olabilir.” İfadelerini kullandı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL; Soğukoluk Hatay’ın Gözde Yaylası Olacak Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL; Soğukoluk Hatay’ın Gözde Yaylası Olacak Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL; Soğukoluk Hatay’ın Gözde Yaylası Olacak

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.