Hatay’da Çocuklara Boyamayı Sevdiren Yazar Kaan Metin Çelik

Bu sene 99. yıl dönümünü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır. Türkiye tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Çünkü kurtuluş ve bağımsızlık davasıyla başkaldıran tüm Anadolu’nun bu kutsal davası temsil ve savunma için oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1920 Nisan’ın yirmi üçüncü günü açılmıştı.
Bu tarihten beş yıl sonra 23 Nisan 1925 de Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti. 23 Nisan’ın çocuk bayramı olması düşüncesinin fikir babası Atatürk’tür.
Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.
Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.
Bağımsızlığın kıymetini bilen çocuklarımız, geleceğimizin en büyük teminatıdır. Bu güzel sözler “Mustafa Kemal Atatürk ”ün çocuklar için söylediği sözlerdir.
Türk çocuklarından Dünya çocuklarına armağandır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.
Kaan Metin ÇELİK

Hatay’da Çocuklara Boyamayı Sevdiren Yazar Kaan Metin Çelik Hatay’da Çocuklara Boyamayı Sevdiren Yazar Kaan Metin Çelik

Önceki İçerikMadenli Marina Toplantısı Gerçekleşti
Sonraki İçerikHatay’da, 2019 Mart ayında 1.880 konut satıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.