İTSO Nisan ayı Meclisi gerçekleştirildi

İTSO Nisan ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında Halil Şahin Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.
31 Mart tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimleri sonrası ilk kez toplanan İTSO Meclisinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında; “Sözlerime başlarken Hakkâri şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize de, acil şifalar diliyorum.
Bilindiği üzere 31 Mart 2019 tarihinde ülkemizde Mahalli İdareler seçimleri gerçekleştirildi. Dolayısıyla 2019 yılının ilk çeyreğinde, ülkemizin en önemli gündem maddesi seçimler oldu. Hareketli geçen seçim çalışmalarının ardından, vatandaşlarımız demokratik haklarını kullanarak, oy vermek suretiyle iradesini ortaya koymuştur.
Bu vesileyle, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı ve Hatay’da seçilen tüm ilçe belediye başkanlarımız başta olmak üzere, ülke genelinde seçilen tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyor, seçim sonuçlarının tüm halkımız için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz konuşmasının devamında, Türkiye’nin mozaik bir ülke konumunda olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Değerli Meclis üyesi arkadaşlarım, 82 milyon nüfuslu güzel ülkemizde, birbirinden farklı etnik köken, siyasi görüş ve dini inanışa sahip vatandaşlarımızın olması çok doğaldır. Birbirinden farklı siyasi görüşlerimiz olabilir, etnik kimliklerimiz ve hayata bakışlarımız da farklı olabilir. Ancak unutmayalım ki, hepimiz aynı gemideyiz. Ülkemizin aydınlık yarınları için, çocuklarımızın geleceğe umutla bakabilmesi için, beraber çalışmak ve ülkemiz için hep birlikte mücadele etmek durumundayız.
Farklı tartışma ve kavgalar sebebiyle bu birliği sağlayamadığımız takdirde, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan, istediğimiz gelişmişlik düzeyine ulaşmamız zor olacaktır diye düşünüyoruz. İş dünyası olarak, bundan sonraki süreçte, siyasi polemiklerin geride bırakılarak, birlik ve beraberlik anlayışıyla ekonomiye odaklanılması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin ekonomik durumu incelendiğinde, birtakım sevindirici gelişmeler olduğu gözlense de, Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı ocak ayı verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerin işsizlik oranının %14,7’ye ulaşması, enflasyon oranlarının ve dış borcumuzun yüksek olması, ekonomimizin hassasiyetinin devam ettiğini ortaya koymaktadır. Bu kırılganlığın minimum seviyeye indirilmesi için, gerçekçi yaklaşımlarla sorunlarımızın analiz edilip, çözüm önerilerinin bir an önce uygulanması gerektiğini düşünmekteyiz.
Ülkemizin dijital dönüşümden eğitim sistemindeki reformların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesinin yanı sıra, uluslararası ilişkilerimizde de yüzümüzü Avrupa’ya dönmemizin, ülkemizin rekabet gücü açısından önemli olacağına inanıyoruz.”
İTSO Meclisinde ayrıca Meclis üyeleri tarafından Sanayide yaşanan sorunlar ile İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar başta olmak üzere şehrin genel sorunları gündeme geldi ve sorunların çözümü için İTSO Meclisinin çalışmalar yapacağı ifade edildi.
İTSO Nisan ayı Meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İTSO Nisan ayı Meclisi gerçekleştirildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.