BAŞKAN SAVAŞ, “ALTYAPIDA 2 MİLYAR 600 MİLYON TL’LİK PROJELERİMİZ HAZIR”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kent genelinde yapılan ve yapılacak içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi yatırımların devam edeceğini söyledi.

Yerel seçimlerin bitmesiyle birlikte hazırlanan projeleri hayata geçirmek için çalışmaların devam edeceğini ve sadece altyapıda 2 Milyar 600 Milyon TL’lik projelerinin hazır olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, Türkiye’de altyapı ve üstyapı konusunda en hazır belediye olduklarını vurguladı.

Antakya ve Defne’de yapılan içme suyu şebekesinin yüzde 82’sinin tamamlandığını ve geri kalan kısımları tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Savaş, altyapı çalışmalarının tamamlandığı noktalarda da güzelleştirme çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Antakya Mobilyacılar Sitesi’nin içme suyu şebekesi, Hassa Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelini attıklarını ve Samandağ merkez içme suyu şebekesi inşaatının temelini atacaklarını belirten Başkan Savaş, “Samandağ’a yazın su yetersiz geliyor. Şebeke çok eksik ayrıca, biz insanlara zarar veren asbest, kurşun ve bakır içeren boruları çıkaracağız ve yenileyeceğiz. Sulara kanalizasyon bulaşıyor biz bunların önüne geçeceğiz” dedi.

Kırıkhan, Reyhanlı, Erzin, Dörtyol, İskenderun ve Samandağ Antakya’da(Küçükdalyan-Narlıca ve Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi) olmak üzere toplamda 8 adet arıtma tesisini bitirdiklerini ve faaliyete aldıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, 9’uncu atıksu arıtma tesisinin temelini de Hassa’da attıklarını ifade etti.

BAŞKAN SAVAŞ, “ALTYAPIDA 2 MİLYAR 600 MİLYON TL’LİK PROJELERİMİZ HAZIR” BAŞKAN SAVAŞ, “ALTYAPIDA 2 MİLYAR 600 MİLYON TL’LİK PROJELERİMİZ HAZIR”

 

Önceki İçerikBilfen’de Müzik Rüzgarı Esti
Sonraki İçerikİSKENDERUN’DA TIKANIKLIKLARI ÖNLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.