Arsuz’da “Evvel Nisan Bahar Bayramı” Kutlandı

Arsuz Belediyesi tarafından, Arsuz Belediyesi Gözcüler Hizmet Binası bahçesinde, “Evvel Nisan Bahar Bayramı” münasebetiyle, bayram kahvaltısı düzenlendi.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in yanı sıra kahvaltıya, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay İl Başkan Yadımcısı Leyla Sakaroğlu, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İYİ Parti Arsuz İlçe Başkanı Kamil Kubat, Meclis Üyeleri, CHP ve İYİ Parti ilçe Yöneticileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İş İnsanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Baharın gelişini temsil eden ve Arsuz’da her yıl büyük bir coşku içeresinde geçen “Evvel Nisan Bahar Bayramı’nın” birleştirici gücü olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Toplumlar, gelenek ve görenekleriyle, bayramlarıyla, örf ve adetleri ile var olmaya çalışırlar. Biliyoruz ki bunlar o toplumun değerleridir. O toplumu bir arada tutan değerlerdir. Bunlar, eskiden atalarımızın yaptığı bayramlardır. Bu bayramları yaşatmak bizim görevimizdir. Bundan sonra da yaşatmaya çalışacağız. Daha önce kutlandığı şekli ile kutlamaya çalışacağız. Bu bayramları, biz, önümüzdeki dönemlerde eskiden olduğu gibi kutlayacağız. Güreşten tutun, panayıra kadar, değişik müsabakalar yapılarak kutlanıyordu. Hepinizden şunu bekliyorum; önümüzdeki dönem kutlamaları ile ilgili önerilerinizi, daha önce yaşadıklarınızı bizimle paylaşmanız. Baharın gelişini bize gösteren yöresel bayramlarımızı, çok daha coşkulu ve biraz daha farklı bir şekilde kutlamaya çalışacağız. Bayramlar; kardeşliği, birliği, dostluğu simgeler. O yüzden bayramlara sahip çıkıp hep birlikte kutlayacağız,” dedi.
İki aydır seçim kampanyası içerisinde olduklarını belirten CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “ Martın sonu bahar diyorduk. Bunu yalnız Hatay’da değil tüm Türkiye’de hissettirmeye çalışıyorduk. Ben dün İstanbul’dan geldim. Değerli İstanbul Belediye Başkanım Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını size getirerek geldim. 14 gündür demokrasi nöbetindeydik. 14 gün sizin emanet ettiğiniz oylarınızın üzerinde oturup onların hem muhafazasını hem de adil bir şekilde tekrar sayılmasını sağladık. 31 Martta yeni bir döneme başladık. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımla, Arsuz Belediye Başkanım, inşallah el ele vererek yeni bir Arsuz yaratacaklar. Bu Arsuz yaratılırken ben milletvekili olarak köprü vazifesini yapacağıma hepinizin huzurunda bunun sözünü veriyorum,” şeklinde konuştu.
Bayramların ayrı bir havaya sahip olduğunu belirten CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “Belediyemiz yavaş yavaş unutulmaya yüz tutan eski görkemli günlerinden uzaklaşmaya başlayan “30 Mart Ğiyt Sabatağş” ve “14 Nisan Ğiyt Evvel Nisen’i” tekrar hafızalara kazımak, eski görkemli günlerine döndürmek için bu etkinlikleri festival havasına döndürdü. Beş yıldır bu şekilde kutlanıyor. Sizlerin katılımı, bu bayramların eski günlerine dönüşü için destek anlamını taşıyor. Bu desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Evvel Nisan bayramımız, hepimize kutlu olsun,” ifadelerini kullandı.
Herkesin bahar bayramını kutlayarak sözlerine başlayan İYİ Parti Arsuz İlçe Başkanı Kâmil Kubat, “Birlikte nice bayramlar geçirmeyi temenni ediyorum. Bu güzel oluşumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yoğun bir seçim kampanyası geçirdik. Bu kampanyada Millet İttifakı olarak çıktığımız bu yolda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İstanbul’da sandık başında nöbet tutan arkadaşlara selam gönderiyorum. İnşallah onlar da görevlerini başarıyla gerçekleştirirler,” ifadelerini kullandı. Ardından panayır alanına geçen protokol tüm vatandaşlarla bayramlaştı.

Arsuz’da “Evvel Nisan Bahar Bayramı” Kutlandı Arsuz’da “Evvel Nisan Bahar Bayramı” Kutlandı

Önceki İçerikİşsizlik Oranları Açıklandı
Sonraki İçerikBelediye Başkanı Fatih Tosyalı: Her Zaman Halkımızın Yanında Olacağız
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.