43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR

Toplumda farkındalık yaratarak turizm ve turizm unsurlarının önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri “Turizm Haftası” olarak kutlanmakta olup, İskenderun’da bu haftayı anlam ve önemine uygun bir şekilde idrak etmek amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinliklerden oluşan kutlama programı tertip edilmiştir.

15 Nisan 2019 Pazartesi günü Saat: 09.30’da İskenderun Anıt Alanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayan program, çeşitli etkinliklerin icra edilmesiyle hafta boyunca devam edecektir.

15 Nisan 2019 Pazartesi günü Saat: 09.30’da İskenderun Anıt Alanı’nda icra edilen çelenk sunma töreni kapsamında; İskenderun Turizm Danışma Bürosu ile Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından aziz şehitlerimizin manevi huzuruna çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın hep birlikte coşkuyla okunmasının akabinde, günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı.

Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun tarafından günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmasında; Halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran, bacasız sanayi olarak ekonomide önemli bir yeri olan turizmin küresel olduğu kadar, ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesi olduğunu belirterek, “Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuzun parlayan yıldızı, Doğu Akdeniz’in inci gerdanlığı İskenderun körfezimiz iklimi güneşi denizi, zengin bitki örtüsü muhteşem coğrafyası tarihsel mirası ile adeta bir turizm cennetidir. Sahip olduğumuz doğal ve tarihi zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmalı, geleceğe en iyi şekilde taşımalı ve tanıtmalıyız” dedi.

İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Çağrı Saçlı ise; İskenderun’un turizm deki yeri ve önemine dikkat çekerek, turizm faaliyetlerinin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerinin yanı sıra uluslararası kaynaşma ve sosyal kalkınma bakımından da önemine değinerek, turizm potansiyeli en yüksek iller arasında olan Hatay’ın Türkiye sıralamasında en önde yer alması için çalıştıklarını ifade etti.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların yapılmasının ardından, protokol üyeleri, kurum müdürleri, eğitimciler, öğrenciler, gençlik merkezi gönüllüleri, turizm gönüllüleri ve çok sayıda vatandaşlarımızın iştirakiyle oluşturulan kortej yürüyüşü; İkem Koleji ile Yükseliş Koleji Bandosu eşliğinde Anıt Alanından başlayarak, Ulucami Caddesinden geçiş yapmak ve Şehit Pamir Caddesi üzerinden Anıt Alanına dönüş yapmak suretiyle icra edildi.

43.Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, Yamaç Paraşütü gösterisi ve Yelken Sporcularının gösterisi programa renk kattı.

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hazırlanan Turizm Şenliği programında; Konferans Salonu’nda çeşitli sahne etkinlikleri ve gösterilerin sunulmasının akabinde, yöresel mutfak kültürümüzü yansıtan özel bir kermes sergilendi.

Kaymakam Yönden, İlçemizde turizm faaliyetlerinin arttırılması ve sektörün gelişmesi sürecinde emek veren, ayrıca maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR 43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR 43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR 43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR 43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR 43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR 43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR 43.TURİZM HAFTASI SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLANIYOR

Önceki İçerikArsuz Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
Sonraki İçerikDoğa Koleji CodeMath Eğitim Modelini Tanıttı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.