İskenderun Güney Eğitim Vakfı genç üniversite öğrencileri

İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV), genç üniversite öğrencilerine sahip çıkmanın ve bölgedeki faaliyetlerinin yanı sıra uluslararası sosyal ve kültürel etkinler ile de çalışmalarına devam ediyor.

İGEV’in uluslararası sosyal ve kültürel etkinleri kapsamında; Almanya’da bulunan kardeş şehir Osnabrück kentinde, kardeş dernek “Wir İn Atter e.V.“ Derneği Başkanı Jürgen Lamping ve beraberindeki heyet, İGEV’in davetlisi olarak İskenderun’a geldi.

İGEV ev sahipliğinde İlçemizde bulunan Alman Wir İn Atter e.V. Derneği Başkanı Jürgen Lamping ve beraberindeki heyet, İGEV Başkanı Şefik Uyar’ın eşliğinde İlçemiz Kaymakamı Sayın İskender Yönden’i ziyaret etti.

10 Nisan 2019 Çarşamba günü Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen ziyaret esnasında, İskenderun’un harikulade güzelliği ve insanlarının samimiyetinden bahseden Alman heyet, bu vesileyle Türk-Alman dostluğunun pekişmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdiler.

Ziyaret dolayısıyla memnun olduğunu belirten Kaymakam Yönden, konuklarını hoşsohbet ortamında ağırlamasının ardından kaymakamlık binasını gezdirerek tarihi geçmişi hakkında bilgilendirme yapmasının yanı sıra, kaymakamlık bahçesinde bulunan ve tek kökten beslenerek farklı türden iki ayrı ağacı bünyesinde barındıran doğa harikasını da gösterdi.

Söz konusu ağacın; birçok medeniyete ev sahipliği yaparak, farklı inanç ve kültürden insanların birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde yaşadığı İskenderun’ daki kültür kaynaşmasına güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Kaymakam Yönden, bu özelliğinden dolayı barış ve kardeşliği simgelediğini de sözlerine ekledi.

İskenderun Güney Eğitim Vakfı genç üniversite öğrencileri İskenderun Güney Eğitim Vakfı genç üniversite öğrencileri

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.