TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İstihdamdaki Tarihi Destekten Faydalanın

İTSO yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Bölgesel İstişare toplantısına katıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Yusuf Yılmaz, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez katıldı.

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Bölgesel İstişare Toplantısı’nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu istihdam kampanyasına dikkat çekerek, bu konuda sağlanan teşvikleri dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, “TOBB, Odalar ve Borsalar olarak, 81 il ve 160 ilçede bu seferberliğe sahip çıkıyoruz. Tüm işletmelerimize, kampanyaya katılın çağrısında bulunduk, bulunuyoruz. Buradan başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm çevre illerdeki iş dünyamıza ve işverenlere tekrar çağrıda bulunuyorum. Bu tarihi desteklerden faydalanın, istihdam kampanyasına katılın” dedi.

Bölgesel İstişare Toplantısı; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kahramanmaraş Valimiz Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ile Afşin, Elbistan, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa ve Hatay’dan Oda ve Borsaların katılımıyla Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın ülkenin önemli bir sanayi, ticaret ve tarım kenti olduğuna dikkat çekti. Kentin aynı zamanda 2 üniversitesiyle bir eğitim kenti olduğuna da değinen Hisarcıklıoğlu, “Maraş dondurması, biberi, tarhanası, ahşap oyması, bakır işiyle ülkemizin marka kentlerinden biri. Sözün özü Maraş bizim için çok önemli. TOBB olarak Maraşlı tüccar ve sanayiciler adına, TOBB olarak Maraş’a bir Fen Lisesi ve yurt kazandırdık. Bugün de Ticaret Bakanımızla birlikte sizleri dinlemeye geldik” diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a iş dünyasına destekleri ve fedakar çalışmaları için teşekkür eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bakanımızın vizyonu ve dinamizmiyle, hem iç, hem dış ticarette, yeni bir atılım başlayacağına inanıyorum” dedi. Kahramanmaraş’da ev sahipliği yapan Kahramanmaraş TSO, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Afşin TSO ve Elbistan TSO’yu tebrik eden Hisarcıklıoğlu, “Şu an burada 7 İl; Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa ve Hatay’dan Oda ve Borsaları bulunuyor. Geldikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Oda-Borsa Başkanları ile birlikte çalışarak, son birkaç ayda hükümete sundukları pek çok talebin Bakan Pekcan’ın da desteği ve takibi sayesinde hayata geçtiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “İstihdam maliyetlerini azaltan, finansmana erişim imkânlarını artıran, piyasayı hareket getiren vergi indirimleri gibi çeşitli tedbirler alındı. KDV iadelerini hızlandıran, yeni bir sistem devreye girdi. Ticari alacak sigortası yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın katılımıyla, 21 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda da, gündemimizde olan konuları aktarmıştık. Yine bu Şura’da, Sayın Cumhurbaşkanımız, Oda ve Borsalarımızdan istihdam sözü aldı. Daha sonra 25 Şubat’ta “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019’u başlattık. İstihdam Seferberliği kapsamında Kahramanmaraş da, 20 bin kişiye, yeni istihdam hedefi açıkladı. Sizlerin bunu başaracağına inanıyorum.

Hükümetimiz de istihdamı destekleyen adımlar attı, atıyor. Mesela Kısa çalışma ödeneği devreye girdi Artık işler yavaşladı diye, istihdamı azaltmak gerekmiyor. Buraya başvurun, 3 ay boyunca maaşlar Fon’dan ödensin. İkinci olarak, ilave istihdama yeni teşvikler geldi. Mesela 30 Nisan’a kadar her ilave istihdamda, 3 ay boyunca ücret-vergi-prim devletten, sonraki 9 ay için de sadece ücret sizden. Bunlar daha önce benzeri görülmemiş, tarihi destekler devreye girdi. TOBB, Odalar ve Borsalar olarak, 81 il ve 160 ilçede bu seferberliğine sahip çıkıyoruz Tüm işletmelerimize, kampanyaya katılın çağrısında bulunduk, bulunuyoruz. Buradan başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm çevre illerdeki iş dünyamıza ve işverenlere tekrar çağrıda bulunuyorum. Bu tarihi desteklerden faydalanın, istihdam kampanyasına katılın.”

Bakan Pekcan’ın liderliğinde, ihracat atağı da başlattıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Bakanlık ile birlikte odalar bünyesinde İhracat Destek Ofisleri kurduklarını anlattı. Hisarcıklıoğlu, “Odalarımız, bu ofisler vasıtasıyla, ihracatçılara her konuda kılavuz kaptanlık yapacak. Firmalarımızın bir talebi de, Eximbank’ın daha aktif hale getirilmesiydi. Sayın Bakanımızın çalışmaları sayesinde, KOBİ’lerimiz, Eximbank’a daha rahat ulaşır hale geldi. 2017’de, Eximbank kredilerinde KOBİ’lerin payı % 53 idi Şimdi KOBİ ağırlığı % 71’e ulaştı. Ayrıca yine Sayın Bakanımızın talimatlarıyla, Eximbank, üretici ihracatçılarımıza, daha ucuz maliyetli yatırım finansmanı sunmaya başlıyor. Bu kapsamda, 9 leasing firmasıyla, 200 milyon dolarlık finansman protokolü imzalandı. İşte, son 2-3 ayda, faizde olumlu gelişmeler var. Banka kredilerindeki azalma bitti ve artış başladı. Kısaca düne nispetle bugün önümüzü daha net görüyoruz” dedi.

İş dünyasının elbette sıkıntıları da bulunduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu, ancak bunların hepsinin üstesinden gelebilecek güce sahip olduklarının altını çizdi. “Türk iş dünyası olarak, karşımıza çıkarılan her engele rağmen, neler yapabildiğimizi, ne kadar dinamik ve üretken olduğumuzu, geçmişte pek çok defa ispat ettik. Özel sektör-devlet istişaresiyle, sorunları aştığımızı gördük” diyen TOBB Başkanı, el ele vererek Türkiye’yi hak ettiği yere getireceklerini sözlerine ekledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İstihdamdaki Tarihi Destekten Faydalanın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İstihdamdaki Tarihi Destekten Faydalanın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İstihdamdaki Tarihi Destekten Faydalanın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İstihdamdaki Tarihi Destekten Faydalanın

Önceki İçerikŞahutoğlu; “Desteğinizle Zafere Emin Adımlarla Yürüyoruz”
Sonraki İçerikİskenderun Dörtyol ve Payas’tan Başkan Savaş’a Destek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.