Şahutoğlu, Piri Reis, Barbaros, Cumhuriyet Mahallesi Ortak Mitinginde Coşkulu Kalabalığa Seslendi

‘Dinamik Bir İskenderun Yaratacağız”
Piri Reis Mahallesinde düzenlenen mitingde büyük bir coşkuyla karşılanan Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Piri Reis, Barbaros, Cumhuriyet kararını vermiş, İskenderun kararını vermiş, hayırlı olsun” dedi.
Hava fişeklerin atıldığı, güvercinlerin uçurulduğu mitinge; CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP ve İyi Parti İlçe Başkan ve yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyesi adayları, partililer ile Piri Reis, Cumhuriyet ve Barbaros Mahalleleri sakinleri yoğun katılım gösterdi.
CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve İyi Parti İlçe Başkanı Zafer Kıvrak yaptıkları kısa konuşmalarda Millet ittifakının önemine vurgu yaparak, tüm İskenderun halkından, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesini Millet İttifakı çatısı altında birleştirme yönünde irade göstermelerini istediler.
Milletvekilleri de, İskenderun’a ve Hatay’a derman olacak, aydın, demokrat iki doktorun hizmet için yola çıktıklarını ifade ederek, 31 Mart’ta Millet İttifakıyla birlikte kazananın İskenderun ve Hatay olacağına vurgu yaptılar.
Daha sonra ‘Yılmaz Başkan’ sloganları ve dakikalarca süren alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, gördüğü coşku karşısında, baharın şimdiden geldiğine vurgu yaparak; “Piri Reis, Barbaros, Cumhuriyet’in aydınlık yüzlü insanları, hepiniz hoş geldiniz. İskenderun 31 Mart’ın gecesine, gündüzüne, Türkiye’sine baharı getirmiş buradan. Bahar bugünden gelmiş. Bugün burada baharın müjdesini veriyorsunuz. Buna İskenderun’un ihtiyacı var, Hatay’ımızın, Türkiye’mizin ihtiyacı var” dedi.
Tercihiniz, Size Gönlünü Açacak Kardeşinizden Yana Olsun!
31 Mart seçimlerinin genel bir seçim olmadığını bir kez daha hatırlatan Şahutoğlu; “Bu seçim sizin 5 yıllığına bu şehri emanet edeceğiniz ve sizinle gönül birliği içerisinde hareket edecek, sizin derdinizle dertlenecek, sizin sıkıntılarınızı anlayacak, sizin problemlerinize iyi niyetiyle özgüvenle, vicdanıyla, vizyonuyla çözüm üretecek belediye başkanlarının seçimi olacak. Siz bu tercihi yaparken; ahlakına, vicdanına, vizyonuna inandığınız ve en önemlisi problemleriniz, sıkıntılarınız için kapısına dayandığınız zaman size gönlünü, yüreğini açacak kardeşinizden yana kullanacaksınız” diye konuştu.
‘Dik dur eğilme İskenderun seninle’ sloganlarının ardından konuşmasına devam eden Şahutoğlu; “Biz ancak ve ancak Hakk’ın, halkın önünde eğiliriz. Onun dışında hiçbir güç bizim başımızı öne eğdiremez. Alnımız açık, rahat vicdanımızla bu yola çıktık. Temel şiarımız hiç kuşkusuz ki medeniyetin, barışın, kardeşliğin, huzurun kenti olan İskenderun’umuza ahlakla, vicdanla vizyonla hizmet etmektir.
Biz bu şehri ve bu şehirde yaşayan tüm insanlarımızı asil unsur olarak gören Yaradılanı Yaradan’dan ötürü baş tacı eden bir zihniyetle yola çıkıyoruz. Bu şehri yönetmeye talip olan belediye başkanı ve ekibinin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu şehirde, önce barışa, kardeşliğe, huzura ve güvenli bir yaşama dair ciddi bir vaatte bulunuyorum. Bu şehrin barışı ve kardeşliğini hiç kuşkusuz ki sizlerle birlikte sağlayacağız.
Önce Huzur Akabinde Hizmet…
Önce barış, önce huzur diyoruz akabinde elbette ki hizmetler gelecek. Elbette ki yerel yönetimler bu şehrin ihtiyacı olan hizmetleri yerine getirecek. Bunun için biz İskenderun’u geleceğe taşıyacak projelerimizi sizlerle paylaştık. Elbette ki bu şehri; mavi ile yeşilin kucaklaştığı, caddelerinin tertemiz olduğu, yollarının pırıl-pırıl asfaltlandığı, uzun yıllardır can çekişen ekonomisinin yeniden canlılık kazandığı, sanayisi, ticareti ve turizmiyle cazibe merkezi haline getirmek için ciddi projelerimiz, hedeflerimiz olacak. Biz bunların hepsinin altına imzamızı atacağız. 24 saat yaşayan, dinamik bir İskenderun yaratacağız” şeklinde konuştu.
Savaş; “5 Senemiz Size Feda Olsun!”
Mitingde son olarak söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da; “Ben size bir aday buldum, ayak izi temiz, sizi 5 yıl taşıyacak, atom karınca misali çalışkan bir isim. Yılmaz Şahutoğlu cerrah, çok hastayı iyileştirdi şimdi de diyor ki ‘İskenderun hasta, iyileştirmeye geliyorum!’ Hizmet ondan, destek benden! Yılmaz başkana destek istiyoruz. Yılmaz kardeşime oy verirken beni de unutmayın tabi. Bize 5 dakikanızı ayırın 5 senemiz de sizlere feda olsun” diye konuştu.

Şahutoğlu, Piri Reis, Barbaros, Cumhuriyet Mahallesi Ortak Mitinginde Coşkulu Kalabalığa Seslendi Şahutoğlu, Piri Reis, Barbaros, Cumhuriyet Mahallesi Ortak Mitinginde Coşkulu Kalabalığa Seslendi Şahutoğlu, Piri Reis, Barbaros, Cumhuriyet Mahallesi Ortak Mitinginde Coşkulu Kalabalığa Seslendi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.