Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum

Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum

Şehit oğuz yener caddesi üzerinde bulunan esnafları gezen Aslan yine yoğun ilgi ile karşılaştı.
Her işyerine girerek esnafla tek tek sohbet eden Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday olduğunu ifade etti. Cadde üzerinde Mete Aslan’ı göre vatandaşlar ve özellikle gençler resim çektirmek için sıraya girdiler.
Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Mete Aslan, “Gençler belki beni hatırlamaz ancak bu sıcak ilgiden anlaşılıyor ki evde anne ve babaları bizleri anlatmış. Bu gençler daha bebekken biz İskenderun’da hizmet mücadelesi veriyorduk. Bugün bu yaşa gelen bu gençlerin bu ilgisi demek ki İskenderun’un geçmişini iyi analiz ettikleri anlamına geliyor” dedi.
Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum

Fabrika ziyaretlerini de Şampiyon filtre ile sürdüren Mete Aslan önce yönetim daha sonra da işçilerle bir araya geldi. Şampiyon filtre Yönetim Kurulu Üyesi Selma Yılmaz’ın kapıda karşıladığı Mete Aslan’a işçilerden de ilgi vardı.
Kendisinin 15 yıllık belediye başkanlığı döneminin ardından nokta koyduğunu ifade eden Aslan, “Tövbe etmiştim tövbemi bozdurdular. İki adayın açıklanmasının ardından arkadaşlarla oturup durum değerlendirmesi yaptık. İskenderun sevdalısı bu ekip ihaleyi bende bıraktı ve yeniden aday oldum. Sizlerin yaşı itibariyle benim dönemimi hatırlamasanız da evde büyüklerinize sormanızı isterim. İskenderun’u sahipsiz bırakamazdık dedi.

Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum

Tepe mahalle mitinglerini Esen Tepe ile noktalayan Mete Aslan coşkulu bir kalabalığa karşı İskenderun ittifakını anlattı ve bu ittifaka sahip çıkılmasını istedi.
Sözleri sık sık sloganlarla kesilen Mete Aslan, “Esen Tepe, ne güzel bir manzara. Bana zamanında seçim kazandıran Esen Tepe benim için çok özel. Adı geçtiğinde duygulandığım mahalle. Size olan sevgimi en iyi siz biliyorsunuz. Birileri çıkmış elinde renkli kağıtlarla tepe mahallelere yapacaklarını gösteriyor. Seyir tepesi yapacakmış. Bu mahallenin seyir tepesine ihtiyacı yok. Tapu sorununu hallet önce. Ben zamanında size neredeyse yalvardım. Gelin şu tapularınızı alın biz de hizmetlerin devamını sağlayalım diye. Yanaşmadınız. Hatta o dönem muhtara bir yer bul parasını biz verelim, örnek bir site yapalım. Belki teşvik eder insanları dedim. Yer de bulmadınız. Ama yeni dönemde kusura bakmayın bu tapu sorununu çözeceğim. Siz bir adım atacaksınız biz on adım atacağız. Daha güzel bir mahallede daha modern bir mahallede yaşamak istediğinizi biliyorum. O halde tapularınızı alacaksınız ve kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bakın İskenderun ile dalga geçer gibi iki dayatma aday yolladılar. Biri fabrikatör biri doktor. Herkes bildiği işi yapsın diyoruz. Ben seçimi kazanmak için bu yola çıktım ama birileri zor duruma düştüğü için çekileceğim yalanını ortaya attırıyorlar. Bizim parayla pulla işimiz olur mu? Benim imanım iki partiyi satın alır. Her türlü iftiralarla algılarla bizim önümüzü kesmeye çalıştılar. İskenderun halkı bu numaraları yemez. Papaz zorda. Dengelerini bozduk. Rahat rahat seçimi kazanacaklarını düşünürken İskenderun ittifakı ortaya çıktı. Dengeleri alt üst oldu. Şimdi seçimi kaybedeceklerini anlayınca türlü türlü yalanlarla kafanızı karıştırıyorlar. Ne yaparsanız yapın bu İskenderun halkının kendi adayının önünü kesemeyeceksiniz. Biz ittifak adı altında Ankara’nın dayatmalarına karşı kendi adayını kendi seçen İskenderun ittifakını kurduk. Sizin gücünüz bu ittifakı yıkmaya yetmez. Tüm kamuoyu yoklamalarında birinci çıkıyoruz. Fark daha da açılacak. Seçimi kazandığımızı onlara bir kez daha göstermek için sizleri Cumartesi günü Anıt alanındaki mitinge davet ediyorum. Yağmur olursa korkmayın şeker değiliz erimeyiz. Yağmurluk dağıtırız. Bizim bu kalabalığı görenler belki kendileri seçimden çekilirler. Gelip görsünler İskenderun ittifakı kimlermiş” dedi.

Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum Mete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum

Önceki İçerikÇalışkan: Saadet Partisi’ni Yükselişini Durduramayacaklar
Sonraki İçerikEngelliler Atölyesi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.