Arsuz’da kadınlar ‘Güven’li bir seçime hazır

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven’e en büyük destek eşi emekli öğretmen Behice Güven’den geliyor. Geçirdiği trafik kazasına rağmen koltuk değnekleriyle mahalle mahalle gezerek Arsuz’un üreten gücü kadınlarla buluşan Behice Güven, üreten Arsuz hedeflerinde markalı üretim ve kadınların ürettiğini satabileceği kadın eli pazarı gibi pek çok projeyi tüm ayrıntılarıyla anlatarak, eşine destek istiyor.

Zaman zaman eşi Asaf Güven’in de katıldığı kadın buluşmalarında, ekmeğini taştan çıkaran kadınların talep ve önerilerini dinleyen Güven Çifti, Arsuz’da kadınların üretime katılmasına dair hayata geçirecekleri projelerle hem üreten ellerin, hem de Arsuz’un kazanacağını dile getirdi. Özellikle köylü kadınların yüreğine dokunan Asaf Güven’in eşi Behice Güven, ziyaretleri kapsamında Derekuyu Mahallesi’ndeki 108 yaşındaki, 8 çocuk annesi Emine Akyıldız’ı da ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Güven, yaşayan çınar Akyıdız’ın elinden öperek, sağlık diledi.
“Kadın eli pazarlarımız ile kadınlar kazanacak”
Her mahalleye giden ve kadınlara kısa sürede hayata geçirmek istedikleri çok sayıda proje olduğunu anlatan Behice Güven, “Hep beraber çok daha güzel bir Arsuz için çalışacağız. Mahallelerimizde Kadın Kültür Merkezi kurarak, bu merkezlerde kadınlara yönelik çeşitli kurslar açmayı planlıyoruz. Burada ürettiğiniz ürünleri pazarlayabileceğiniz kadın eli pazarları ile de aile ekonominize katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu pazarlarda zeytin, turşu, salça, yumurta, nar ekşisi, saç ekmeği gibi aklınıza ne geliyorsa ürettiğiniz her şeyi pazarlayabileceksiniz. Hepiniz sac ekmeği yapıyorsunuz. Sac ekmeği, şu sıralar çok ilgi görüyor ve şehirde de çok alıcı buluyor. Hatta pazaryeri size çok uzaksa, sizlere ulaşım imkânı da sağlayacağız. Siz doğal yöresel ürünler üreteceksiniz. Şehirli buna hasret zaten. Biz üretilen tarım ürünlerini, el işleri ve gıdaların tanıtımı, markalaşması ve ürünlerin pazarlanması için çalışmalar yapacağız. Bu pazarlarımızı herkese duyuracağız” dedi.
“Kadınlar kazanacak, Arsuz kazanacak”
CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven de Arsuz’un aydınlık gelecek hikayesine, kadınların ellerinin bereketiyle yepyeni bir sayfa ekleyeceğini belirterek, “Kadınlarımızın gözlerindeki parıltı ve umut ışığı, aydınlık geleceğimizin teminatı.. Baharın müjdesini veren tüm kadınlarımız iyi ki varsınız.. Sizin gücünüz, bizim gücümüz olacak. Hayata geçireceğimiz projelerle siz kazanacaksınız, Arsuz kazanacak” diyerek, 31 Mart zaferinin mimarlarının da kadınlar olacağına inandığını söyledi.

Arsuz’da kadınlar ‘Güven’li bir seçime hazır Arsuz’da kadınlar ‘Güven’li bir seçime hazır Arsuz’da kadınlar ‘Güven’li bir seçime hazır Arsuz’da kadınlar ‘Güven’li bir seçime hazır

Önceki İçerik‘Girişimcilik ve Kariyer Günü’ Ekinliği İSTE’de yapıldı
Sonraki İçerikAsaf Güven’den, ‘Sandığa gidin’ çağrısı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.