Şahutoğlu,“Bahane Değil Hizmet Üreteceğiz”

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 19 Mayıs Parkında gerçekleştirdiği mitingde, Savaş, Hürriyet, Yenişehir, Kurtuluş ve Süleymaniye Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, İyi Parti İlçe Başkanı Zafer Kıvrak ve yönetimi, belediye meclis üyesi adayları, partililerin katılı gösterdiği mitinge mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.
Miting alanına kalabalık partili topluluğu ile birlikte yürüyerek gelen Şahutoğlu, kendisini sloganlarla, alkışlarla, zılgıtlarla karşılayan mahalle halkına teşekkür etti.
Mitingde ilk olarak söz alan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, gece gündüz demeden, durmadan, yorulmadan çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini ve İskenderunluların da desteğiyle 1 Nisan’da İskenderun’a baharı getireceklerini kaydetti.
Daha sonra söz alan İyi Parti İlçe Başkanı Zafer Kıvrak da, Millet İttifakı’nı merak edenlere hitaben; “Millet İttifakı kardeşliktir. Yapmaya çalıştıkları ayrıma, ayrıştırmaya izin vermeyeceğiz. Satacağız diyorlar sattırmayacağız. Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz diyorlar. Biz 6 yaşından bu yana aynı şeyi söylüyoruz; ‘Türk’üz, Doğruyuz, Çalışkanız!’” şeklinde konuştu.

Şahutoğlu,“Bahane Değil Hizmet Üreteceğiz”
Son olarak zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde konuşmasına başlayan Şahutoğlu; “Cumhuriyetimizin aydınlık yüzlü insanları, İskenderun’umuzun ilerici, aydın insanları, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Millet İttifakına gönül verenler, İskenderun’un kurtuluşu ve onuru olanlar, hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Bu güzellik, 31 Mart’ın da aslında müjdesini veriyor. Yenişehir, Savaş, Hürriyet, Kurtuluş ve Süleymaniye zaten kararını vermiş, İskenderun da vermiş, hepinizin yüreğine sağlık diliyorum. 31 Mart zaferi sizlerin eseri olacaktır. Sizlerin bu enerjisi, bu güler yüzü, ışıldayan gözleri 31 Mart’ta İskenderun Belediyesi’ne Millet İttifakının zafer sancağını dikecektir. 31 Mart Türkiye’miz için de İskenderun’umuz için de Hatay’ımız için de yeni bir dönüşümün adresi, tarihi olacaktır. Bu tarihi bugün buradan başlatıyoruz. Bu tarihi sizler yazacaksınız” şeklinde konuştu.
Kente huzur ve hizmeti getirmek için yola çıktıklarını ifade eden Şahutoğlu; “Bu kadar aydın, bu kadar ilerici, bu kadar İskenderun sevdalısı insanların önünde elbette ki benim siyasi nutuk atma gibi bir lüksüm yok ama ben Yunus Emre’nin deyimi ile ben gönüller yapmaya geldim. Gönül bahçelerini birlikte İskenderun’da kurmaya geldik. Birilerinin ısrarla gündeme getirmeye çalıştığı gibi 31 Mart bir siyasi tercihin, bir siyasi gündemin, siyasi seçimin tarihi olmadığının hepiniz farkındasınız. 31 Mart 5 yıldır İskenderun’un hizmetten yoksun bırakılan makus talihinin değiştiği gün olacaktır.
İskenderun, Hatay medeniyetin, barışın, hoşgörünün, çağdaşlığın kenti. Bu manzara zaten bize bugün bu çağdaş görüntüyü çok net veriyor. Bu şehrin kardeşliğine, birliğine, beraberliğine katkı sunacak, 45 mahallenin 45’ini kucaklayacak, bu şehirde yaşayan doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, nereden olursa olsun herkese aynı nazarla bakan, yani Yaradılan’ı Yaradan’dan ötürü baş tacı eden bir zihniyeti İskenderun’un sancağına dikmeye geliyoruz. Bizim için hiçbir makam, hiçbir mevki bu şehrin barışından, huzurundan, kardeşliğinden ve güvenliğinden daha önemli değildir, olmayacaktır. O yüzden biz bu sahaya indiğimiz ilk günden itibaren bu sorumluluk duygusu ile hareket ettik ve bu sorumluluğumuzu ilk günden 31 Mart gününe kadar devam ettirmenin kararlılığı içerisinde olacağız. Biz bu şehre barış için, huzur için, kardeşlik için geliyoruz. Bu şehre aynı zamanda hizmet için geliyoruz.
Son 5 yıllık bir süre zarfında özellikle Büyükşehir yasasından sonraki süreçte İskenderun’umuz ne yazık ki hizmet bağlamında üvey çocuk muamelesi gördü. Hepimiz bunun ortak sıkıntısını yaşadık. Biz 31 Mart’tan sonra Allah’ın izni sizlerin desteğiyle hem büyükşehri hem de İskenderun Belediyesi’ni alarak bahane üreten değil hizmet üreten bir belediyecilik sistemini hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Hayata geçirecekleri projelerden de söz eden Şahutoğlu, 1 Nisan sabahı İskenderun halkıyla birlikte kente baharı getireceklerini vurguladı.
Konuşması sloganlarla sık sık kesilen Şahutoğlu, konuşmasının sonunda mahalle sakinleriyle halay çekti.

Şahutoğlu,“Bahane Değil Hizmet Üreteceğiz” Şahutoğlu,“Bahane Değil Hizmet Üreteceğiz” Şahutoğlu,“Bahane Değil Hizmet Üreteceğiz”

Önceki İçerikYapay Zekâ İle Belediye Yönetimi Konferansı Düzenlendi
Sonraki İçerikFatih Tosyalı , Biz Kendi Menfaatimiz İçin Değil,Halka Hizmet İçin Çalışıyoruz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.