Samandağ Belediyesi Diksiyon Kursu Başlıyor

Samandağ Belediyesi tarafından Güzel Konuşma (Diksiyon) kursu 25 Mart 2019 Pazartesi günü başlıyor.
Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilecek olan Güzel Konuşma (Diksiyon) kursuna katılmak isteyen vatandaşlar 22 Mart Cuma gününe kadar Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden başvuru yapabilecekler.
Diksiyon ve etkili konuşma eğitimi 25 Mart 2019 Pazartesi günü saat 15:00’da Atatürk Mahallesi Çok Amaçlı Salon’da başlayacak olup Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 15:00 – 17:00 ve 17:00 – 19:00 saatleri olmak üzere iki grup halinde verilecek.
Yaş sınırlaması olmaksızın vatandaşlara verilecek olan diksiyon eğitimi 4 ay sürecek ve kursiyerlere toplam 64 saat eğitim verilecek.
Kursla ilgili Samandağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “ Güzel ve etkili konuşmada diksiyon yani seslerin doğru kullanımı son derece önemlidir. Seslerin gerektiği gibi çıkarılabilmesi için dil, dudaklar, çene, burun ve gırtlağa kadar tüm ses öğelerinin eğitilmesi gerekmektedir. Samandağ’da yerel dilin Arapça olmasından dolayı Türkçeyi kullanırken ister istemez yanlış telaffuzlar ve diksiyon bozukluğu yaşanmaktadır. Bu anlamda bu ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla uzman öğretmenler tarafından verilecek olan diksiyon kursu 25 Mart Pazartesi günü başlayacaktır. 4 ay sürecek olan diksiyon eğitiminden sonra 64 saatlik eğitimi tamamlayan ve kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim onaylı sertifika verilecektir. Kurs başvuruları devam etmekte olup başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın 22 Mart Cuma gününe kadar belediyemize gelerek Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzde başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Kurs hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız ayrıca 0546 730 64 43 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirler ” ifadelerine yer verildi.

Samandağ Belediyesi Diksiyon Kursu Başlıyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.