Arsuz, seçime hazır

Millet İttifakı CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven’in Karaağaç Merkez Seçim Bürosu’nun açılışı, seçim çalışmalarının en görkemlisine sahne oldu. Meşale, konfeti, havai fişekler ve zılgıtlarla miting havasında tam bir görsel şölene dönüşen açılışta, alana yürüyerek giren Asaf Güven ve meclis üyesi adaylarına vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Karaağaçlıların güçlü yarınlar için adeta kenetlendiği açılışta, ‘Engellemelere rağmen kazanacağız’, ‘Efsane başkan geri dönüyor’, ‘Arsuz’a Güven Asaf Güven’ sloganlarıyla yankılanan alanda Arsuzlular 31 Mart yerel seçimlerine hazır olduklarının mesajını verdi.

Halkın zafere olan inancını gözler önüne seren açılışa Asaf Güven ve eşi Behice Güven’in yanısıra, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Leyla Sakaroğlu, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İyi Parti Arsuz İlçe Bakanı Kamil Kubat, CHP eski milletvekili Aziz Yazar, milletvekili adayı Riyat Kırmızıoğlu, belediye başkan aday adayları, eski belde belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Hatay’da da Arsuz’da da rekor oyla kazanacağız”
Meclis üyelerinin tek tek tanıtıldığı açılışta, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, ilk konuşmayı CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin yaptı.
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, seçmene mutlaka sandığa gidin çağrısı yaparak, “Ben buradaki coşkulu kalabalıktan şunu görüyorum; Arsuz, 31 Mart seçimlerine tam anlamıyla hazır. Karşımızda bir Cumhur ittifakı var. Liderlerine bakıyorsunuz biri geliyor, biri gidiyor. TV programlarına bakıyorsunuz hep CHP’yi eleştiriyorlar. Çünkü korkuyorlar. 17 yıldır Cumhuriyet’e, Atatürk’e, devrimlerine saldırılar yapılıyor. Bir amaç var. Ama, amaçlarına ulaşamıyorlar. Çünkü bu amaca varmalarını engelleyen en büyük güç CHP’de ondan. Provokatif söylemler olacak. Ama Arsuz Halkı, Karaağaç Halkı oyunlara gelmez. 15 gün sonra sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Her oya ihtiyacımız var. Arsuz Belediyesi’ni açık farkla kazanacağız. Mesele sadece Arsuz Belediyesi’ni kazanmak değil, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanmamız, mecliste çoğunluk sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle İskenderun, Dörtyol, Antakya, Erzin hangi ilçemiz olursa olsun elimizin uzandığı her yere ulaşacağız. Asaf Güven, O’nu hepiniz tanıyorsunuz. İçinizden biri, sizden biri… Uzun yıllar çocuk hastalıkları hekimliği yaptı, Madenli Belediye Başkanlığı yaptı. O’nu anlatmaya gerek yok. Hem Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’ı, hem de Asaf Güven’i sizlere emanet ediyorum. 31 Mart’ta rekor oyla kazanacağımıza inanıyorum” derken, meclis üyelerine gereken desteğin verilmesini istedi.
İyi Parti Arsuz İlçe Başkanı Kamil Kubat ise, Millet İttifakı’nın Hatay’da da Arsuz’da da seçimden zaferle çıkacağını belirterek, “Yüzümüzün akıyla bu seçimi kazanacağız. Başaracağız, başaracağız, başaracağız” dedi.

“Asaf Başkan gönülleri fethetmiş”
Halkı sandıkları korumaya ve son dakikaya kadar terk etmemeye davet eden Milletvekili Suzan Şahin, “Ben vekilim, siz asılsınız. Görevim nefesinize nefes, sesinize ses olmak, ne düşünürseniz onu düşünmek, acılarınızı dindirmektir. Bu ülkeye iktidardakiler geldi geleli yalan, dolan ve talandan başka birşey getirmediler. İnsanları ötekileştirdiler, böldüler, parçaladılar. Sevgiyi yok ettiler. Bir saniye gözlerinizi kapatın. Karanlık içindeyiz. Öyleyse uyanık olacağız. Karanlığa düşmeyeceğiz. Tutanaklar tutulana kadar, ıslak imzalar teslim edilene kadar uyumayacağız. Hatay, sıradan bir şehir değil. Özel ve özellikleri olan bir konumu var. Bütün hesaplar bu şehrin üzerine kurulmaktadır. Ortadoğu projelerini daha bitiremediler. Ortadoğu ülkeleriyle neler yaşadığımızı unutmadık. Bunlara, sandıkta hep birlikte yazıklar olsun diyeceğiz. Bu şehirde barış temsilcisi biri var. Adı Lütfü Savaş. İyi ki var. O’nu sizden kıskanıyorlar. ‘Yaratılanı severim yaradandan ötürü’ diyerek insan ayırmadan Hatay’a hizmet eden adayımıza, birbirimize, kıymetli şehrimize, bayrağımıza ve ülkemize, huzurumuza sarılacağız. Bu huzuru kimsenin bozmasına izin vermeye niyetimiz yok. Genel başkanları Hatay’a bir daha gelecekmiş. Gel, hangi ilçemize istersen gel. İstersen bin kere gel.. Hatay misafirperverdir. Seni ağırlar sandıkta gerekeni yapar. Asaf Güven’e Asaf Başkan diyorum. Çünkü gönüllerin ve Arsuz’un başkanı olmuş. Ama biz İskenderun’u da, Antakya’yı da, Erzin’i de istiyoruz. 15 ilçeye Millet ittifakı bayrağını dikmek istiyoruz” dedi.

“Arsuz’u bana güvenle emanet edebilirsiniz”
Arsuz’u toplumun tüm kesimlerinin söz sahibi olduğu halkçı belediyecilik anlayışıyla yöneteceğini ifade eden CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven ise, “Birlik ve beraberliği şeklen değil, dalgalandırdığınız kırmızı bayraklarla, yüzünüzdeki gülümsemeyle, gözlerinizdeki ışıltı ve sevgiyle yürekten yanımızda yeralarak gösterme kararlılığını gösteren herkese çok teşekkür ederim. Arsuz, ortak sevdamız. Arsuz’u Türkiye’de değil bütün dünyada marka kent yapmak ve sizlere mutlu bir yaşam ortamı hazırlamak için buradayız. Gözlerinizden bunu okuyorum: Birlikte bunu başaracağız. Sizin hayallerinizi yerine getirecek, sizinle aynı hayali kurabilecek bir Arsuz Belediye başkanı olarak doktorunuzu seçeceğinize inanarak, bu alanda bulunuyorsunuz. Birbirimizi sevdik, gönül bağı kurduk. Bu gönül bağını birlikte güçleştireceğiz. Değerli Arsuzlular, hep beraber yürümek için yep yeni bir yola girdik. Bu yolda yürürken toplantılar yaptık, el sıkıştık, dertleştik, sorunları tartıştık, birbirimize sarıldık ve geleceğe gülümseyerek ayrıldık. Bu toplantıları sürekli gerçekleştireceğiz ve sorunları birlikte çözeceğiz. Şimdiye kadar ilçemize hizmet veren hem arkadaşım, Arsuz Belediye Başkanı Sayın Nazım Culha’ya, hem de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum. Bizler de bu hizmetlerin üzerine koyacağız. Çocuklarınızı emanet ettiğiniz Doktor Asaf Güven’e Arsuz’u da hizmet etmesi için güvenle emanet edebilirsiniz. Ben size, şeffaflık, dürüstlük, katılımcılık, eşitlik sözü veriyorum ve bana ‘Güven’in diyorum. Size söz verirken, sorumluluğumun büyük olduğunu biliyorum. Bu sorumluluğu sizlere güvenerek üstleniyorum ve Arsuz’a Güven diyorum ”şeklinde konuştu.

Karaağaç’a iki müjde verdi
Karaağaç Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışması dolayısıyla çukur deryasına dönen yolların asfaltlanacağı müjdesini de paylaşan Güven, “Karaağaç Mahallemizde ciddi bir altyapı sorunu vardı. Büyükşehir Belediyemizin özverisiyle başlayan çalışmaların yüzde 81’inin tamamlandığı müjdesini vermek istiyorum. Altyapı, bildiğiniz gibi maliyetli ve çileli bir hizmet. Ama bir şehir altyapısız olmaz. Şehirciliğin ana unsurudur, altyapı. Büyükşehir belediyemiz yarından itibaren Atatürk Caddesi’nden başlamak üzere asfaltlama çalışmalarına başlayacak ve bu çileye son verilecek. Yaşanan su kesintileriyle de ilgi HATSU Müdürlüğü’müz iki içme suyu ana vanasını değiştirdi. Buradan Büyükşehir belediyemize de hep birlikte bir teşekkür gönderelim” dedi.

Arsuz, seçime hazır Arsuz, seçime hazır Arsuz, seçime hazır

Önceki İçerikÇanakkale şehitleri İskenderun’da rahmetle anıldı
Sonraki İçerikKılıçdaroğlu ,“Kinle, nefretle bir toplumu yönetemezsin”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.