Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İskenderun’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havayolu ile İskenderun’a geldi. Kendisini burada Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan,39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, HBB Doç.Dr. Lütfü Savaş, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İşadamlarından Fuat Tosyalı ve Recep Atakaş, il protokolü ve siyasi parti il temsilcileri karşıladı.

İskenderun Anıt Meydanında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Suriye’den, Irak’a kadar ülkemize yönelik her türlü oyunu hem masada hem sahada bozacağız. Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin karşıtı bir terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Binlerce tır dolusu silahla donatılanları Afrin’de nasıl hezimete uğrattıysak inşallah Menbiç’ten başlayarak güney sınırımız boyunca haddini bildireceğiz.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun’a yaptıkları hizmetleri ise şöyle anlattı: “ Sadece İskenderun’da 67 okul inşa ettik. Fatih projesiyle öğrencilerimize 2 bin 862 tablet dağıttık. Okullarımıza 834 akıllı tahta kurduk. İlçedeki okullara 688 öğretmen atadık. İskenderun Teknik Üniversitesi’ni kurduk. Önümüzdeki sene bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdunu ilçemize kazandırıyoruz. Sağlıkta İskenderun’a 250 yataklı devlet hastanesi ile birlikte toplam da 6 tesis kazandırdık. Şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı dev bir hastane kurmak için çalışmalarımız başlattık. İlçemizde 2002 yılında 1 tane bile diyaliz cihazı yokken, bugün kamu ve özelde toplam 136 adet diyaliz cihazıyla hizmet veriyoruz. 2002’de İskenderun’da 1 adet 112 acil istasyonu varken, biz bu sayıyı 9 adet 112 acil istasyonuna ulaştırdık. Bizden önce 1 adet ambulansla hastaların yardımına koşulurken bugün 9 adet ambulans faaliyet gösteriyor. İlçemizde helikopter ambulans ile de 112 acil sağlık hizmeti veriyoruz. 2002’de toplam hastane yatak sayımız 659 iken bugün kamu ve özelde toplam 988 yatak kapasitesine çıktı. Evde sağlık hizmetlerinin başladığı günden bugüne İskenderun da 5.386 vatandaşımıza evde sağlık hizmeti verdik. Hastanelerimizdeki koğuş sisteminden nitelikli yatak sistemine geçiyoruz. İskenderun’u doğalgazla tanıştırırdık. İlçemizde bugüne kadar 1.305 adet konut projesini hayata geçirdik. 2B yasasıyla 2.190 hak sahibine tapularını teslim ettik. İskenderun Organize Sanayi Bölgesinin otoyol bağlantısını tamamlıyoruz. Toprakkale- İskenderun yolunu önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. İskenderun Pirinçlik Barajını kazandırdık. Barajın sulama şebekesi inşaatı için çalışmalarımızı başlattık. İnşa ettiğimiz risale hattı ve arıtma tesisiyle İskenderun’un içme suyu sorununu çözdük. İskenderunlu çiftçilerimize 19 milyonluk tarımsal destek verdik. Önceki ay Amik Ovasındaki sel felaketi nedeniyle ortaya çıkan sıkıntıları biliyorum. Sel afetinde tarım sigortası yaptıranlara Tarsim tarafından hasar ödemeleri yapılıyor. Sigortası olmayanlara ise il acil destek ödeneğinin imkanları dahilinde gerekli adımları atacağız. Türkiye genelinde bu yılın ocak, şubat döneminde çiftçilere 5 Katrilyonluk destekleme ödemesi yaptık. Mart ayı içerisinde 3 Milyar 716 Milyonluk destekleme ödemesi daha gerçekleştiriyoruz. Böylece yılın ilk 3 ayında çiftçilerimize toplamda 8 Milyar 770 Milyon Liralık destek sağlamış olacağız. Hatay’ lı ve İskenderun’ lu çiftçilerimizde bu ödemelerden paylarını alacaktır. İskenderunlu girişimcilerimiz gümrük laboratuvar işlemleri için çevre illere gitmek zorunda kalıyordu. İnşallah bu meseleyi artık kalıcı olarak çözüme kavuşturuyoruz. İskenderun’a bir gümrük laboratuvarı açıyoruz.” dedi

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayırsever iş insanı Recep Atakaş tarafından İskenderun sahiline yaptırılan Nihat Atakaş Camiine geçerek burada yatsı namazını eda etti.

Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Belen İlçesine geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan burada halka hitap etti. Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Belenin saygı değer güzel insanları sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bizim vatansever, milliyetperver olmaktan başka, bu ülkede bir, beraber olmaktan başka gayemiz olamaz. Onun için ‘Rabia’ diyoruz. Rabia’mızda ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu terör örgütlerine, bu teröristlere ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Bölemeyecekler. Bayrağımızı indiremeyecekler. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi, Belen’i hatırlatıyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan daha sonra havayolu ile ilimizden ayrıldı.

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.