Asaf Güven, Arsuz Turizmi ile ilgili yol haritasını anlattı

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, 12 ay sürdürülebilir turizm planlamasını ortak akılla oluşturmak amacıyla ilçedeki turizm işletmecileri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Göreve geldiğinde Arsuz’u tarım ve turizm alanında markalaştırmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlatmanın yanısıra, işletmecilerin de önerilerini dinleyen Güven, doğru planlama için Arsuz’da ‘Proje Üretim Ofisi’ kuracağının müjdesini verdi.
Turizmle ilgili yol haritasına dair, Arsuz Sahili’nin mavi bayrak standartlarına getirilmesi, yöresel değerlerinin markalaştırılması, hibe projelerinin hayata geçirilmesi, tanıtım günleri düzenlenmesi, turizm belgeli otel sayısının arttırılması gibi pek çok konuyu işletmecilerle ele alan Güven, ilçenin sahip olduğu tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkarmak ve turizme kazandırmanın yanısıra kış turizmini harekete geçirebilmek amacıyla yapılması gereken çalışmalar hakkında da fikir alışverişi yaptı.

“Yeni fikirlere açığız”
Birlikte yönetim ilkesinden asla taviz vermeyeceğini söyleyen Güven, “Arsuz’u, yanınızda olan, yerel hizmetlerin çözümü için birlikte tartışacağınız ve çözüm arayacağınız bir iradeye teslim edeceğiniz bir seçime doğru ilerliyoruz. Bizler, sosyal belediyeciliğin ön planda olduğu bir yönetim anlayışıyla yola çıktık. Sahip olduğu güzellikler açısından çok şanlı bir ilçede yaşıyoruz. Arsuz’un daha da güzelleşmesi için yapılacak olan düzenlemeleri, imar planlarını, tarımla ilgili projeleri, markalaşmayı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için çalışacağız. Benim daha önceki belediyecilik anlaşım da ‘birlikte yönetimdi’, şimdiki anlayışım da, sloganım da bu. Yani sizlerle tartışarak, birlikte karar alacağız. Turizmle ilgili düzenlemeleri birlikte yapacağız. Bu konuda komisyonlar kuracağız. Seminerler, toplantılar yapacağız. Bu komisyonlarda işin uzmanlarıyla birlikte projeleri tartıştıktan sonra yapılabilecekleri birlikte yapacağız. Kuracağımız Proje Ofisi ile yeni fikirlerle ilçenin karakteristik yapısına uygun projeler üreteceğiz. Yeni projeler için yeni fikirlere ihtiyacımız var. Bu doğrultuda sizin de bizlere çok büyük katkınız olacak” dedi.

“Hedefinde kış turizmi de var”
Deniz turizminin yanısıra, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin ortaya çıkarılması ve kış turizmi ile ilçedeki turizm hareketliliğinin sağlanması için gerekli planlamaların yapılmasına öncülük edeceğinin sözünü veren Asaf Güven, ilçede turist akışının sağlanması için ulaşım, yer planlaması, ücret, markalı ürün gibi pek çok çalışmanın yanında girişimcilere ve işletmecilere de her konuda destek olacaklarını ifade etti.

“EXPO 2021 Arsuz’a da değer katacak”
Hatay’da düzenlenecek olan EXPO 2021’in Arsuz’a katkısına da değinen Güven, EXPO projesinin bir etabının Arsuz’da gerçekleşecek olmasından dolayı ilçenin daha avantajlı duruma geleceğini söyledi. Hatay’ın EXPO 2021 ile yaklaşık 2 milyon kişiyi ağırlayacağını ve bu anlamda da Arsuz’un turizmine de ciddi katkı sunacağını anlatan Asaf Güven, Arsuz Belediyesi’nin yanısıra Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanmanın önemine değinerek, koordineli hizmetlerin devamı için Başkan Lütfü Savaş’a da destek istedi.

“Öncülük etmeye hazırım”
Turizm işletmecilerinin Arsuz’a üniversite ve biran önce devlet hastanesi kurulması ile ilgili taleplerine de değinen Asaf Güven, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurulmasında işadamlarının çabası ve girişimini örnek göstererek, “Hastane sağlığımız için en önemli ihtiyaçtır. Üniversite de bulunduğu yeri şahlandırır. İkisini de ilçemize kazandırmak için güç birliği oluşturup, öncülük etmeye, gerekli görüşmeleri ve plan değişikliklerini yapmaya hazırız. Birlikte gideriz, uğraşırız, yetkililerden isteriz” dedi.

Asaf Güven, Arsuz Turizmi ile ilgili yol haritasını anlattı

Önceki İçerikHaftasonu Elektriklerin Kesik Olacağı yerler Açıklandı
Sonraki İçerikGelişim Hastanesi İşyeri Hekimleriyle Bir Araya Geldi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.